Головна Новини Політика внутрішня політика Три версії, чому українська влада знову взялася за Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Три версії, чому українська влада знову взялася за Медведчука

Не виключено, що за допомогою логічного продовження розслідування кримінальних справ проти Медведчука, українська влада намагається якось тиснути на Кремль

10 жовтня 2021, 12:22
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 8 жовтня, СБУ оголосила нові підозри народному депутату (ОПЗЖ) Віктору Медведчуку. Йдеться, зокрема, про державну зраду і сприяння діяльності терористичної організації.

Три версії, чому українська влада знову взялася за Медведчука

Віктор Медведчук. Фото: ОПЗЖ

Ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан навів виданню "Коментарі" три версії, чому українська влада знову взялася за кума Путіна.

"Перша версія — розслідування просувається, розкриваються нові факти. Упевнений, що є всі підстави його звинувачувати за багатьма пунктами. У тому числі в державній зраді, у фінансуванні тероризму. І те, що оголошені додаткові підозри, як на мене, логічно. Будемо сподіватися, що це призведе до результатів у вигляді вироку.

При цьому влада намагається притягнути до цієї справи інших суб'єктів, які нібито мали стосунок до незаконних операцій з вугіллям, іншими енергоносіями, іншими речами, які зараз інкримінуються Медведчуку. Йдеться про колишню голову Нацбанку Гонтареву, про п'ятого президента Порошенка. Про це, зокрема, говорив глава СБУ Баканов, на це — так чи інакше — натякала генпрокурор Венедіктова.

І створюється враження (а це вже причина №2), що влада намагається так нейтралізувати загрози, пов'язані з її власними прорахунками. У тому числі такими серйозними як підозри в зраді (ситуація, пов'язана зі зривом операції із затримання представників ПВК "Вагнера" — т.зв. "вагнергейт"), у відмиванні коштів Коломойського через офшори Зеленського", — говорить генерал.

Крім того, Василь Богдан згадує і досить спірну зміну керівництва Ради, і поляризацію в самій партії "Слуга народу". Очікуються кадрові зміни в комітетах, в уряді.

Паралельно відбувається падіння міжнародного рейтингу України, з огляду на невтішні результати в боротьбі з корупцією, з організованою злочинністю, з проведенням необхідних реформ, включаючи судову.

"Можна згадати й проблеми, пов'язані з обороноздатністю України, з погіршенням соціальних стандартів, із зубожінням населення ... Ми бачимо ланцюг зашкварів, які допускає правляча партія і владна еліта. Усе це призводить до падіння рейтингу влади, падіння рейтингу основної політичної сили.

І влада прагне відволікти суспільство від прорахунків, яких припустилася і допускає. Переключити увагу на інші суб'єкти. Як правило, на опозиційні сили, які поступово набирають певні бали, враховуючи ситуацію, що склалася", — продовжує генерал.

Одним з таких факторів, на думку Василя Богдана, є порушення кримінальних проваджень, спроба залучити до відповідальності політичних діячів і функціонерів парламенту, до яких належить і Медведчук.

Не виключено, що за допомогою логічного продовження розслідування кримінальних справ проти Медведчука, українська влада намагається (і це причина №3) якось тиснути на Кремль. Адже стосунки Медведчука з Путіним відомі, як і відносини ОПЗЖ з РФ.

"Зеленський не раз говорив про бажання зустрітися з Путіним. Той же або уникає цієї зустрічі, або ставить спочатку нездійсненні умови для її проведення (зняття санкцій, прямі переговори з ОРДЛО і так далі). З огляду на це, активізація щодо Медведчука може використовуватися Банковою, щоб якось примусити Кремль йти на поступки в переговорах. Це конспірологічна версія, але її виключати теж не можна", — резюмував генерал.

Нагадаємо, що раніше ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан розповів виданню "Коментарі" про найактуальніші виклики та ризики, які стоять перед Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини