Головна Новини Політика внутрішня політика Разумков починає збирати під своїм крилом нардепів: як відреагують в ОП
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков починає збирати під своїм крилом нардепів: як відреагують в ОП

На Банковій можуть невдоволено відреагувати на хід екс-спікера, якого подумують позбавити мандата

5 листопада 2021, 17:21 comments1705
Поділіться публікацією:

З'явилася інформація, що колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, який після своєї відставки 7 жовтня почав набирати рейтинг, створює в парламенті міжфракційне об'єднання "Розумна політика". За даними джерел УП, туди увійдуть близько 25 народних депутатів із числа "Слуги народу", "Батьківщини" та позафракційних. Про що свідчить цей крок? До чого він може спричинити? Відповіді на ці та інші питання в ексклюзивному інтерв'ю порталу "Коментарі" надали наші експерти.

Разумков починає збирати під своїм крилом нардепів: як відреагують в ОП

Дмитро Разумков. Фото: ua.news

Разумкову тепер може сильно "прилетіти"

Експерт ГО "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко вважає, що Разумков не просто так виявляє активність і починає збирати довкола себе загін прихильників. Навряд чи випадково, на його думку, назва міжфракційного об'єднання підв'язана під прізвище екс-спікера.

"Все це може перерости на щось більше. У тому числі до партії, – пояснює аналітик. – Нові вибори (дострокові чи чергові) відбуватимуться вже за списками, без мажориторки. І багато хто опиниться за бортом. А Разумков показує, що готовий включити деяких до своїх лав. Це – політична заявка. Як і вчорашнє інтерв'ю екс-глави МВС Авакова, який також заявив, що нікуди не подінеться з політичного поля України. Таке враження, що триває мобілізація політиків у рамках ймовірних дострокових виборів. Рейтинги Зеленського та "Слуги народу" валяться. Президент може зіграти на випередження, у тому числі влаштувавши під тим чи іншим соусом дострокові вибори. Ось політики й мобілізуються".

Віктор Бобиренко не відкидає, що Разумкову може за це і "прилетіти". Але сподівається, що мудрі штабісти зможуть утримати Зеленського чи голову його Офісу – Єрмака – від поспішних рішень.

"Так, кажуть, що Разумкова хочуть позбавити мандата. Але якщо позбавлять – лише посилять його. Головне, щоб він мав допуск на ток-шоу. А туди мандат не потрібен. Без мандату він виглядатиме жертвою, заявляючи про репресії проти себе, – пояснює експерт. – Думаю, що "слуги" розглядають не лише варіант із позбавленням Разумкова мандат, а й продумують пошук шляхів примирення. Раптом знадобиться. Адже за будь-яких виборів – чергових чи дострокових – монобільшості у СН вже не буде. І їм доведеться у майбутньому парламенті з кимось ліпити коаліцію. І плисти в одному човні. І Разумков, який має шанси завести у ВР свою політсилу, у цьому сенсі є цілком гідним партнером".

Народ втомився чекати на обіцяне закінчення епохи бідності. Якщо йому запропонують альтернативу, є всі умови для того, що новий рух матиме підтримку

Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова зазначає, те, що Разумков продовжуватиме політичну кар'єру та йтиме в опозицію до влади, до колишніх соратників – було зрозуміло. Цікаво, скільки представників партії "Слуга народу" підтримає Разумкова і погодиться перейти під його крило. Багато в чому саме від цього залежить – чи вдасться йому створити справді сильне об'єднання.

Експерт звертає увагу, що активну позицію проти команди президента займає дедалі більше політиків.

"З відпустки повернувся Арсен Аваков, у кулуарах подейкують про те, що підтримати сили, що протидіють владі, готовий Рінат Ахметов. Час покаже, як серйозно вони налаштовані. Але нудно точно не буде", – прогнозує Тетяна Лупова.

На її думку, на фоні рейтингу президента і його партії, що знижується, зростання цін і підвищення тарифів – ситуація складатиметься явно не на користь влади.

"Народ втомився чекати на обіцяне закінчення епохи бідності. І якщо йому запропонують альтернативу, є всі умови для того, що новий рух матиме підтримку, – вважає експерт. – Найбільше у цій ситуації викликає побоювання ставлення Росії до будь-яких змін у нашій країні. Там, як завжди, чекають будь-якої слабини, щоб використати це у своїх інтересах. А в умовах, коли державні інститути ослаблені, державна система не справляється з поставленими завданнями, утримати ситуацію під контролем і не дати можливість сусідам нею скористатися буде головним завданням патріотично налаштованих сил".

Читайте також на порталі "Коментарі" — плани Разумкова з назвою нової партії – під питанням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини