Головна Новини Політика президент Послання Зеленського до Ради: що депутатам та виборцям важливо почути від президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Послання Зеленського до Ради: що депутатам та виборцям важливо почути від президента

Звернення глави держави до народних обранців передбачено законодавством

1 грудня 2021, 09:47
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 1 грудня звернеться до парламенту.

Послання Зеленського до Ради: що депутатам та виборцям важливо почути від президента

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Які тези може озвучити глава держави? З яким настроєм підходить? Чи чекати на сюрпризи? На ці запитання виданню "Коментарі" відповіли експерти.

Медицина, соціальна політика – ось теми, які люди хочуть обговорювати – та відповіді на ці запитання хочуть почути від президента

Політолог Кирило Сазонов вважає, що виступ президента зі зверненням у Верховній Раді має стати альтернативою не дуже вдалому прес-марафону, який відбувся 26 листопада.

"Тоді питання стосувалися переважно політики, причому тієї її частини, яка зовсім не зачіпає широкі маси. Ну, не обговорюють люди в метро чи курилках на роботі тему "вагнерівців" . Багато хто взагалі не розуміє, про що мова", – пояснює політолог.

На його думку, депутатам та виборцям справді важливо почути про перспективи розвитку України за ключовими напрямами. І отримати відповіді, які справді хвилюють людей.

"Яка стратегія України щодо російської агресії? Що буде із зарплатами та пенсіями? Як держава підтримуватиме економіку під час пандемії? Що буде з комунальними тарифами та цінами? Медицина, соціальна політика – ось теми, які люди хочуть обговорювати – і відповіді на ці питання хочуть почути від президента", – упевнений Кирило Сазонов.

Акценти президентського послання мають бути у рамках 106 статті Конституції

Політичний експерт Світлана Кушнір вважає показовим, що виступ президента в Раді відбудеться наступного дня після підтримки нардепами "ресурсно-кормового" законопроекту №5600 , який вдарить по багатьох.

"Наші металурги та гірники отримують підвищення плати ренти на видобуток залізняку, а понад 10 млрд грн до бюджету 2022 року за цим законом "слуги" здеруть з власників земельних паїв та малих фермерських господарств. Сьогоднішня акція ФОПів під стінами парламенту – це і є реакція на підвищення податків, за яке проголосувала монобільшість", – зазначає Світлана Кушнір.

Вона вважає, що акценти президентського послання мають бути у рамках 106 статті Конституції:

— про мирний процес;

— про посилення оборони;

— про міжнародну підтримку створеної президентом Кримської платформи;

— про наші політико-економічні взаємини з міжнародними партнерами;

— про план подолання негативних наслідків пандемії;

— про захист прав та свободи громадянина України.

Серед іншого, на думку Світлани Кушнір, слід подати звіт про реформи: судову, силового блоку, у галузі тарифної політики, охорони здоров'я, освіти.

"Хотілося б почути і звіт про надходження до скарбниці від ухвалення законів про відкриття ринку землі та ринку грального бізнесу, – зазначає експерт. – Де ці всі обіцяні мільйони-мільярди?"

Раніше на порталі "Коментарі" — послання Зеленського до Ради: нардеп розповів, як президент спробує уникнути незручних питань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини