Головна Новини Політика рада Стало відомо, коли оберуть нового спікера Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли оберуть нового спікера Верховної Ради

Кандидати на посаду глави парламенту вже відомі

7 жовтня 2021, 15:58
Поділіться публікацією:

Засідання українського парламенту 7 жовтня закрито. Очільника Верховної Ради обиратимуть на засіданні в п'ятницю, 8 жовтня. Про це написав у своєму Telergam депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Стало відомо, коли оберуть нового спікера Верховної Ради

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

"Засідання Верховної Ради закрили. Спікера обиратимуть завтра", — йдеться в повідомленні народного депутата.

Нагадаємо, що в четвер, 7 жовтня, народні депутати відправили у відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова 284 голосами "за". Народні обранці подали свої кандидатури від кожної фракції і розповіли кого вони бачать на посаді голови Верховної Ради замість Разумкова. Відомо, що подано п'ять кандидатур на вакантне місце в президії парламенту. Серед кандидатів — Олексій Гончаренко, Гео Лерос, Яна Зінкевич, Ярослав Железняк, віце-спікер Руслан Стефанчук.

До слова, представник "Євросолідарності" Олексій Гончаренко згадав про 69-му дні народження президента РФ Володимира Путіна під час того, як вимовляв в парламенті програму кандидата на посаду спікера Верховної Ради.

Крім того, експерти для видання "Коментарі" оцінили підсумки голосування, особливо в ракурсі підтримки відставки спікера з боку "Батьківщини", представники якої хвалили Разумкова сьогодні з парламентської трибуни. Фахівці також розповіли, чому ОПЗЖ і "євросолідарності" голосували в унісон. Зокрема, політолог Віктор Таран називає головним висновком за результатами голосування за відставку Разумкова, що монобільшості більше немає. Ще один висновок, який зробив експерт — в парламенті точно є коаліція, яку умовно можна назвати "Слуги олігархів".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини