Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, чи запрацюють заблоковані телеканали в Україні знову (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чи запрацюють заблоковані телеканали в Україні знову (ВІДЕО)

Президент назвав заблоковані телеканали «засобами масової дезінформації»

9 березня 2021, 13:17
Поділіться публікацією:

Телевізійна випробувальна таблиця — єдине, що має транслюватися на заблокованих рішенням РНБО телеканалах "NewsOne", "ZiK" та "112 Україна". Такої думки притримується глава української держави Володимир Зеленський, про що він повідомив на форумі "Україна 30", присвяченому вітчизняному медіапростору.

Зеленський розповів, чи запрацюють заблоковані телеканали в Україні знову (ВІДЕО)

Зеленський анонсував створення Центру протидії дезінформації. Фото: ОПУ

Також президент повідомив, що представники української влади масово продовжують протидіяти масовим інформаційним атакам — при чому як ззовні, так і зсередини. Стосовно вже згаданих телеканалів ведеться суворий контроль стосовно необхідності обмеження їхньої роботи на території держави загалом. Саме тому нещодавно їхні онлайн-трансляції на відеохостингу YouTube були припинені, а офіційністорінки потрапили в "пожиттєвий бан".

Володимир Зеленський вкотре наголосив про те, що проти України ведеться інформаційна війна. Президент нагадав про "улюблені" російські фейки щодо "нас тут нєт", "распятого мальчіка", "поєздов фашистов-каратєлєй" тощо, котрі від початку Євромайдану активно розповсюджували наші північні сусіди. Наявність подібних "інформпродуктів" підтверджує те, що українцям варто боротися не лише за власну територію, а ще й за інформаційну гігієну.

"Інформаційна війна — це не лише дезінформація, не лише брехня. Це страх, паніка, агресія, які множаться із кожним лайком та репостом, із кожним дзвінком, з кожною смскою. Це шкідливі коди, віруси, шкідливий спам, це штучно створені так звані лідери думок, яким із Іспанії краще видно, як жити в Україні", — зазначив під час виступу Зеленський.

Згадка про Іспанію, вочевидь, стосується скандального блогера-втікача Анатолія Шарія, якого СБУ нещодавно оголосила в державний розшук. Не обійшлося у промові без "реверансів" убік опозиційних сил — зокрема, Петра Порошенка, на якого президент натякнув, згадуючи про не найкращі гучні характеристики закупленої МОЗ індійської вакцини Covishield.

Слід зазначити, що на форумі від Зеленського також прозвучало переконання у створенні найближчим часом в Україні Центру протидії дезінформації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому у Зеленського звинуватили колишнього прес-секретаря Петра Порошенка у розповсюдженні фейків.

Також на порталі можна дізнатися, через які причини президент звільнив колишнього главу ОПУ Андрія Богдана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини