Головна Новини Політика президент Зеленський публічно оголосив війну Ахметову: які можуть бути наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський публічно оголосив війну Ахметову: які можуть бути наслідки

Володимир Зеленський побічно звинуватив Ріната Ахметова в тому, що його компанії шантажують владу загрозами енергетичної кризи, а сам бізнесмен може бути причетний до спецоперації спецслужб РФ

26 листопада 2021, 15:00 comments2154
Поділіться публікацією:

Під час прес-марафону зі ЗМІ президент Володимир Зеленський фактично звинуватив бізнесмена Ріната Ахметова у співпраці з російськими спецслужбами, а також у тому, що він може бути причетним до підготовки держперевороту. Наскільки це може бути достовірною інформацією? Про що свідчить її оприлюднення? Які можуть бути наслідки? На ці запитання портал "Коментарі" спробував знайти питання з нашими експертами.

Зеленський публічно оголосив війну Ахметову: які можуть бути наслідки

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Головною сенсацією прес-конференції Зеленського можна вважати відкрите оголошення війни Ахметову

Виконавчий директор у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов упевнений, що головною сенсацією прес-конференції Зеленського можна вважати відкрите оголошення війни Ахметову.

"Причому – з підготовкою громадської думки до атаки на бізнес та медіа Ахметова. Можливо, йдеться про вже підготовлений сценарій рішень РНБО", – наголошує Олександр Леонов.

На його думку, фактичне звинувачення Ахметова в участі у держперевороті практично закриває можливість полюбовного вирішення протиріч.

"Далі шлях лише один – об'єднання всіх опонентів проти Зеленського, – упевнений експерт. – Подібні заяви – виключно емоційна реакція. Це надто серйозне звинувачення, яке мають робити виключно правоохоронні органи із наданням переконливих доказів. Однак ця емоційна реакція може спричинити серйозну емоційну реакцію вже з іншого боку".

Заява Зеленського – це продовження історії від спецслужб США

Викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка політолог Петро Олещук називає заяви Зеленського про підготовку держперевороту за участю Ахметова – серйозним сигналом про входження протистояння з ключовим олігархом у гостру фазу.

"Можна очікувати на появу найближчим часом доказів, які свідчать про підготовку подібних акцій з боку представників опозиційних політичних сил. Характерно, що цього тижня вийшла публікація CNN, де прямо йдеться про попередження української влади спецслужбами США про підготовку "протестів проти влади в Україні", які готують російські спецслужби. Очевидно, остання заява Зеленського – це продовження цієї історії", – каже експерт.

Він упевнений, що все це матиме серйозні наслідки, бо тепер "нормалізація" відносин з Ахметовим здається менш ймовірною.

"Відповідно, – продовжує Петро Олещук, – на нас чекає подальше поглиблення протистояння, в якому, очевидно, Ахметов задіє весь свій потенціал. З іншого боку, для Зеленського відкриваються чудові можливості продемонструвати реальну боротьбу з олігархами. Проте загроза зовнішнього втручання з боку Росії, яку підтримали окремі українські політики, нікуди не зникає. Зеленський кидає виклик дуже серйозним силам".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський назвав винних у втраті Криму та Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини