Головна Новини Політика внутрішня політика Залишаючи «Голос»: що чекає на Сергія Притулу у вільному політичному плаванні
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишаючи «Голос»: що чекає на Сергія Притулу у вільному політичному плаванні

На думку експертів, шоумен дійсно залишиться в політиці й надалі — завдяки своїй упізнаваності

7 червня 2021, 12:23
Поділіться публікацією:

Однією із найгучніших політичних подій понеділка, 7 червня, став вихід відомого українського телеведучого Сергія Притули із лав політсили "Голос". "Коментарі" попросили експертів розповісти, про що свідчать такі глобальні зміни. Фахівці спробували спрогнозувати, чого чекати від Притули далі і чи може він, наприклад, приєднатися до якоїсь із уже існуючих партій, якщо заявив, що з політики не йде.

Залишаючи «Голос»: що чекає на Сергія Притулу у вільному політичному плаванні

Сергій Притула пішов із партії "Голос", але залишається в політиці. Колаж: "Коментарі" / Д.Романюк

"Швидше за все, рішення було емоційним"

Професор кафедри політичних наук КНУ ім. Шевченко, політологиня Ганна Малкіна зазначає, що вихід Сергія Притули з "Голосу" став результатом конфлікту між ним і главою партії Кіри Рудик, а також відсутністю широкої підтримки серед однопартійців.

"Нагадаю, що не так давно Притула заявляв про свою готовність очолити "Голос". Відповідно, наміру покинути ряди цієї партії у нього не було. Швидше за все, рішення було емоційним", — вважає Ганна Малкіна.

На її думку, рішення про продовження політичної діяльності в інших партійних проєктах у Притули, схоже, поки немає.

"Можливо, він сподівається на відповідне запрошення. І не виключено, що його отримає, коли буде йти підготовка до старту парламентських виборів, коли буде оголошено про вихід на політичну сцену нових партій, — прогнозує експертка. — Не дивлячись на те, що Сергію Притулі не вдалося конвертувати талант шоумена у політичний талант, у нього залишається високий рівень упізнаваності, що робить його кандидатуру привабливою для включення в партійні лави".

"Політична кар'єра Сергія Притули тільки починається"

Керівник Фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих зазначає, що за останній рік партію "Голос" часто накривало внутрішніми штормами. Особливо, після виходу із політсили лідера — Святослава Вакарчука.

"Спроби перетягнути на себе ковдру лідерства, вплив на депутатів ВР всередині партії, розподіл фінансів і їх пошук — все це приводило до постійних скандалів, які потрапляли в заголовки новин, — підкреслює експерт. — Сергій Притула — людина-шоу. Йому необхідно бути першим. І перебувати в партії в чужій тіні йому було явно не комфортно".

За словами Олега Вострих, чутки, які останнім часом активно з’являються в кулуарах політичного бомонду (деолігархізація, можливі дострокові вибори), змушують замислюватися олігархів про розкладанні "яєць" у різні кошики. І Притула непогано підходить на цю роль.

"До Київради він зміг провести невелику кількість депутатів. А якщо додати інформації в ЗМІ та фінансування, то і в Раду зможе завести групу, яка потім буде голосувати в потрібному напрямку, — вважає експерт. — Саме тому, як співав Фреді Меркьюрі, "Show must go on". Чекаємо продовження шоу. Шкода, що воно політичне. Світ стрімко рухається вперед, а ми все борсаємося в нашому політичному болоті. Але, найімовірніше, що політична кар'єра Сергія Притули тільки починається".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що кандидатура Сергія Притули могла з'явитися в бюлетені на виборах глави Харківської міськради. Експерти оцінювали шанси шоумена на перемогу після появи білбордів із його зображенням по всьому Харкову. Однак трохи пізніше сам Притула назвав подібну інформацію чутками. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як експерти в цілому ставляться до політичних амбіцій Притули.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини