Головна Новини Політика внутрішня політика Притула завісив Харків своїми білбордами: що відбувається і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Притула завісив Харків своїми білбордами: що відбувається і чому

Шоумен Сергій Притула розмістив в Харкові свої білборди з написом "Нам тут жити"

16 травня 2021, 21:44 comments1506
Поділіться публікацією:

У Харкові з'явилися білборди "Нам тут жити" з ликом шоумена Сергія Притула, який нібито бореться за лідерство в партії "Голос" та планує висуватися на пост мера Харкова від об'єднання демократичних сил України.

Притула завісив Харків своїми білбордами: що відбувається і чому

Бігборд з Притулою. Фото: t.me/maksnazar

Що відбувається і чому? Хтось когось підставляє? Або Притула, дійсно, буде балотуватися в мери Харкова, щоб відтягнути голоси у когось з реальних кандидатів? З цими питаннями порталу "Коментарі" допомогли розібратися експерти.

Політтехнолог, політичний консультант Ганна Бикова підкреслює, що ще до призначення виборів у Харкові (а їх призначили у квітні — на 30 жовтня поточного року), незабаром після смерті колишнього мера Геннадія Кернеса, було зрозуміло, що самими топовими претендентами на цей пост є в. о. мера Харкова — Ігор Терехов, а також колишній мер — Михайло Добкін.

"Обидва мають певний рейтинг, за кожним стоїть певна група впливу. Всі соціологічні виміри показують, що саме ця пара — ключові претенденти на перемогу. Відповідно, всі інші — апріорі борються за третє та інші місця або відтягують голоси, — підкреслює Ганна Бикова. — При цьому і Терехов, і Добкін гіпотетично можуть задіяти адмінресурс, що також кардинальним чином в українських реаліях впливає на результат виборів. Що стосується Притули, потрібно брати до уваги його колосальний антирейтинг — крім власне рейтингу, досить невисокого, він явно технічний кандидат, виставлений проти одного з ключових гравців".

Також політтехнолог не виключає, що ми бачимо спроби політсил, які побічно або явно підтримують "Слугу народу", буквально удруковувати в голову виборця лекало, що артист може бути політиком.

Політичний експерт Олександр Савченко вважає, що спроби представити Притулу як ймовірного кандидата в мери Харкова — це розборки всередині праворадикального крила.

"Таким чином намагаються зробити внутрішню торгівлю всередині партій "Голос", "Європейської солідарности" та інших, які грають на праворадикальному полі. Та ж Світлична (ексглава Харківської ОДА, зараз — нардеп — прим. ред.), яка, швидше за все, буде висуватися, свого часу була довіреною особою Порошенко", — нагадує експерт.

Він підкреслює, що Притула — неприйнятний для Харкова, ніяк з ним не пов'язаний, його позиції не знаходять і не знайде підтримку серед жителів першої столиці України.

"Саме тому гри з його можливим висуванням — це "внутрішня кухня" праворадикалів. Одна група показує іншій, що якщо не буде якихось поступок (фінансових, політичних тощо), то можуть двигати Притулу, що точно відтягне голоси у тій же Світличній. При цьому рішення про висунення ще не прийнято, це поки — пристрілка. Але абсолютно зрозуміло, що у явних фаворитів — Терехова і Добкіна — Притула голосу не відтягне. Серед їх електорату немає прихильників праворадикального толку. Так що Притула грає на полі Світличної, Райніна тощо. Проти всього, що асоційоване з Порошенком. І мета всього цього — розшарувати саме праворадикальне крило. Без шансів на успіх на власне виборах", — резюмує Олександр Савченко.

Як повідомляли раніше чим ближче до осінніх виборів в Харкові, тим все більше розпалюються пристрасті навколо головного крісла в місцевій міськраді. 30 квітня у багатьох українських ЗМІ пройшла інформація про нового ймовірного кандидата в мери Харкова. Як повідомляється в Telegram-каналі "Картковий офіс", свої сили в передвиборній гонці може продемонструвати телеведучий Сергій Притула.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини