Головна Новини Політика внутрішня політика Відставка Степанова: комітет Ради не підтримав звільнення очільника МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставка Степанова: комітет Ради не підтримав звільнення очільника МОЗ

Подання очільника уряду щодо звільнення міністра охорони здоров’я України розглянули на засіданні профільного комітету парламенту

17 травня 2021, 18:59
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування не рекомендує парламенту звільняти з посади міністра охорони здоров’я України Максима Степанова. Про це повідомила народна депутатка Ольга Стефанішина.

Відставка Степанова: комітет Ради не підтримав звільнення очільника МОЗ

Максим Степанов. Фото: МОЗ

На засіданні профільного комітету розглянули подання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо звільнення Максима Степанова з посади очільника МОЗ. Семеро членів комітету проголосували за його звільнення, ще семеро — утримались, один — голосував проти.

"Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування не підтримав подання Денис Шмигаль щодо відставки Максим Степанов… Далі рішення за залом", — зазначила Стефанішина.

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради, де зокрема розглянуть низку кадрових питань щодо відставки трьох міністрів, відбудеться 18 травня.

"Коментарі" дізналися прогнози експертів щодо зміни очільників міністерств інфраструктури, економіки та охорони здоров’я.

Піти зі своїх посад вирішили міністри інфраструктури та розвитку економіки — Владислав Криклій та Ігор Петрашко. Звільнити очільника МОЗ Максима Степанова намагаються за поданням прем’єр-міністра у зв’язку з провалом закупівлі вакцин та вакцинації від коронавіруса. На його посаду планують призначити головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

17 травня біля Верховної Ради відбувся мітинг. Його учасники вимагали відставки міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Проти звільнення Степанова виступила низка українських лікарів та Медична рада при МОЗ.

У влади не виходить зробити багато для медиків, проте очільник МОЗ дослухався до лікарів, як виправити становище, наголосила інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська.

"Грошей на медицину, хоча б 5% ВВП, щоб підвищити зарплати, не дали (у нас медики самі непотрібні люди в країні, саме їм грошей вічно не вистачає), прийняті раніше вбивчі закони не поміняли, але ми все разом хоча б перерахували нереальні деякі тарифи в НСЗУ, почали створювати нормативні документи, що регламентують надання медичної допомоги хворим (стандарти, протоколи), позитивна динаміка в трансплантації, інфекційні стаціонари, які були б знищені повністю, отримали шанс на виживання", — заявила Голубовська.

Лікарка додала, що спекуляцій на пандемії буде ще багато, проте ніхто більшого за Степанова не зробив би.

Степанов відреагував на спроби відсторонити його від посади. Він заявив, що вирішувати долю медицини в Україні мають лікарі та пацієнти, а не політики та бюрократи. Очільник МОЗ також нагадав, що виступав за підвищення зарплатні медикам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини