Головна Новини Політика кабмін Ляшко розповів, чи може він очолити Міністерство охорони здоров'я замість Степанова
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, чи може він очолити Міністерство охорони здоров'я замість Степанова

За словами заступника міністра охорони здоров'я, для МОЗ головним завданням є боротьба з коронавірусом

6 травня 2021, 09:32
Поділіться публікацією:

У суспільстві активно обговорюється питання можливої відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова, а деякі народні депутати збирають підписи за його звільнення. Заступник очільника МОЗу, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, чи може він стати на чолі відомства, в разі відставки Степанова, пише "УНІАН".

Ляшко розповів, чи може він очолити Міністерство охорони здоров'я замість Степанова

Віктор Ляшко - фото: МОЗ

У коментарі "Громадському радіо" Ляшко не підтвердив, але і не заперечив, чи погодився б він стати міністром, якщо подібна пропозиція надійде.

"Всьому свій час", — сказав чиновник.

За словами Ляшка, зараз основним завданням для Міністерства є боротьба з коронавірусним захворюванням, а також забезпечення масштабної імунопрофілактики.

"Зараз мені не цікаво, хто за кого проголосував. Мені цікаво, щоб була вакцина, щоб ми виконали цю свою місію, провакцинували українців і, щоб можна було коли-небудь вийти на той брифінг і сказати:" Нуль випадків коронавірусної хвороби в Україні" , — заявив головний санітарний лікар.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що за інформацією депутатки від політсили "Голос" Ольги Стефанішиной, нардепи зібрали в парламенті потрібну кількість підписів для того, щоб розглянути звільнення Степанова. Політики, які підтримують відставку Степанова, вважають його винним у нібито "провалі" боротьби з коронавірусною пандемією. Сама Ольга Стефанишина написала, що саме "на совісті" керівника МОЗ — смерті багатьох українців, які загинули від ковіду, і відсутність необхідної кількості вакцин.

Однак сам Степанов пояснив, чому вважає претензії до себе несправедливими. За його словами, медична система була повністю не готова, тим більше до такого виклику як COVID-19, вона зробила стрибок за цей рік.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини