Головна Новини Політика внутрішня політика Підготовка до арешту Порошенка: чого насправді домагається влада
commentss НОВИНИ Всі новини

Підготовка до арешту Порошенка: чого насправді домагається влада

Справа проти п'ятого президента може додати йому електоральних балів

24 грудня 2021, 16:55 comments1462
Поділіться публікацією:

Низка українських ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що Печерський райсуд Києва дав згоду на затримання п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність", нардепа Петра Порошенка за підозрою у "держзраді". Експерти проаналізували те, що відбувається для видання "Коментарі".

Підготовка до арешту Порошенка: чого насправді домагається влада

Петро Порошенко. Фото: Українська правда

Випад проти Порошенка змушує велику кількість гравців саме у ньому побачити реальну альтернативу Зеленському

На думку політолога Володимира Цибулька, влада розраховує, що розслаблені на свята українці не матимуть особливого бажання протестувати у разі затримання Порошенка, який наразі перебуває за кордоном.

"Але вони помиляються, – упевнений експерт. – Тим паче, що не лише доля Порошенка буде тригером протестів. По низці епізодів саме влада Зеленського виступає союзником агресора. І це вже читається усіма політично активними гравцями. Найголовніше, що випад проти Порошенка змушує велику кількість гравців саме у ньому побачити реальну альтернативу Зеленському".

Володимир Цибулько нагадує, що п'ятий президент анонсував весь свій маршрут за кордоном.

"Тому весь цирк тижневої давності перед його автомобілем зі спробою вручити повістку (хоча у ДБР знають, що Порошенко – особа, яка перебуває під державною охороною), це явна політтехнологія. Дії Зеленського надалі, включаючи це судове рішення, лише підбадьорять Порошенка, – упевнений політолог. – Він уміє зловити супротивника на протиході, а цим судовим рішенням Зеленський перейшов у розряд супротивників. Для Порошенка питання повернення/не повернення навіть не стоїть. Він лідер опозиції – і його місце у парламенті. А ось де після повернення п'ятого президента будуть його противники – ще не відомо!".

Справою про держзраду Порошенка можуть відволікати суспільство від можливої протестної хвилі з іншого приводу

Політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак вважає, що ми бачимо передбачуваний сценарій, який має кілька цілей.

По-перше, добитися неповернення Порошенка до України.

"З огляду на природну хитрість і розважливість п'ятого президента він звичайно ж повернеться, – упевнений експерт. – Інакше ситуація буде виставлена так, що він злякався та вирішив убезпечити себе".

По-друге, продовжує Олег Постернак, активність правоохоронних органів щодо Порошенка може бути пов'язана з необхідністю відвернути увагу його та суспільства справою про держзраду від можливої протестної хвилі з іншого приводу. А така хвиля, вважає політтехнолог, могла бути інспірована внаслідок спроби влади Зеленського рухатися далі у напрямку узгоджених та схвалених Порошенком Мінських угод.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, у чому звинувачують Петра Порошенка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини