Головна Новини Політика внутрішня політика Аваков закликав звільнити Арестовича: невже ексміністр повертається у політику
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков закликав звільнити Арестовича: невже ексміністр повертається у політику

Екс-очільник МВС звернувся до центральної влади з пропозицією "послати персонажа подалі"

15 вересня 2021, 11:41
Поділіться публікацією:

Арсен Аваков, який в середині липня пішов з посади міністра внутрішніх справ, після тривалого політичного мовчання опублікував старе відео чинного радника голови Офісу президента, спікера української делегації в ТКГ Олексія Арестовича, де той назвав АТО "курортом". І жорстко розкритикував Арестовича.

Аваков закликав звільнити Арестовича: невже ексміністр повертається у політику

Арсен Аваков - фото з відкритих джерел

Експерти розповіли порталу "Коментарі", чи можна вважати, що Аваков офіційно повертається в політику.

Якщо Аваков і буде з кимось кооперуватися, то тільки із сильними гравцями

Аваков ніколи не піде з політики. Він і не йшов, скоріше, взяв деякий перепочинок. Так вважає політолог, директор Департаменту внутрішньої політики та комунікації Українського інституту політики Олена Броницька.

"Людина з таким колосальним політичним досвідом, колишній беззмінний глава МВС з 2014-го до недавнього часу, напевно, зібрав "папку" на кожного з наших великих і не дуже гравців. І точно знайде спосіб в потрібний момент, в тому числі використовуючи наявний компромат, повернутися у владу", — прогнозує Олена Броницька.

Вона не виключає, що Аваков може скооперуватися зі спікером Дмитром Разумковим, у якого проглядається все більш явний конфлікт із Зеленським та його Офісом.

"Гіпотетично можливий навіть тандем з одним з лідерів ОПЗЖ Віктором Медведчуком. У сьогоднішній ситуації не вистачає професіоналів, щоб вивести Україну з глухого кута — політичного, економічного тощо. Думаю, це можуть зробити лише дуже досвідчені політики в сплаві з яскравими молодими. І тандем Разумков-Аваков-Медведчук бачиться мені саме таким. Якщо, звичайно, зможуть заради України перебороти якісь протиріччя, реалізувати ідеї, які насправді об'єднують", — зазначає Олена Броницька.

На її думку, якщо Аваков і буде з кимось кооперуватися, то тільки з сильними гравцями. Не зі слабаками.

"Нагадаю, що він раніше був у "Народному фронті". І на нещодавньому форумі "Ялтинська європейська стратегія" (YES Brainstorm) навіть було їх спільне фото з Яценюком. Але у Яценюка — негативний бекграунд після прем'єрства і нульовий рейтинг, — нагадує експерт. — Швидше Аваков міг би спробувати грати разом з експрем'єром Гройсманом, з яким, до речі, теж є фото на тому ж форумі, і партія якого — Українська стратегія — показує певне зростання".

Говорити про повернення Авакова — зарано

Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій вважає, що Аваков обрав безпрограшну тему, оскільки заяви Арестовича — часто скандальні, епатуючі та навіть шкідливі для країни.

"Публічне бодання з таким персонажем, очевидно, може додати в очах громадськості вагу тому, хто його допоможе усунути або тому, хто скаже останнє слово перед його відстороненням. Очевидно, на це і розрахунок Авакова, — підкреслює Олександр Палій. — Маючи великі організаційні ресурси, він користується не великою підтримкою в суспільстві".

На думку експерта, поки говорити про повернення Авакова — зарано.

"Головна перешкода — непопулярність, — пояснює Олександр Палій. — Очевидно, він це усвідомлює. Не виключаю при цьому, що Аваков спробує організувати або осідлати якусь політичну партію".

Раніше видання "Коментарі" писало, що Арахамія звинуватив Авакова у фабрикації останніх гучних справ проти "слуг народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Євген

17 вересня 2021, 09:47

Ваші словесні піруети типу "возможен тандем ... В сегодняшней ситуации не хватает профессионалов, чтобы вывести Украину из тупика..." - то таке фе, шо зразу видно, кому то лизнули )


Новини