Головна Новини Політика кабмін Кадрові питання: кого звільнили і призначили в уряді України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадрові питання: кого звільнили і призначили в уряді України

Кабінет міністрів України звільнив двох заступників міністра охорони здоров'я і здійснив низку нових призначень

26 травня 2021, 18:13
Поділіться публікацією:

Уряд України розпорядився звільнити двох заступників міністра охорони здоров'я і ще кількох чиновників. Про кадрові зміни і нові призначення в Кабінеті міністрів розповів народний депутат Олексій Гончаренко.

Кадрові питання: кого звільнили і призначили в уряді України

Кабінет міністрів України. Фото: ua.news

З посади заступника міністра охорони здоров'я України за власним бажанням пішла і звільнена рішенням уряду Світлана Шаталова. Також Кабмін звільнив заступника голови МОЗу з питань європейської інтеграції Ігоря Іващенка. Призначень на їхні посади ще не було.

Звільнення відбулися після того, як Верховною Радою був звільнений міністр охорони здоров'я Максим Степанов, а очільником МОЗу призначили головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Кабінет міністрів також звільнив заступника голови Державної аудиторської служби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Вадима Свіріна та першого заступника голови Фонду державного майна (ФДМ) України Леоніда Антоненка.

Низка кадрових призначень уряду стосувалася заступників голови ФДМ України. Першим заступником Фонду державного майна був призначений Денис Кудіна, заступниками голови ФДМ також стали Леонід Антоненко та Катерина Колійник.

Крім того, уряд призначив першим заступником міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Висоцького.

Головою Національного агентства України з питань державної служби стала Наталія Алюшина, а заступником голови Державної аудиторської служби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації — Дмитро Шевчук.

Уряд також затвердив кандидата на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації Марію Чорну. Чиновниця після прийняття рішення президентом повинна змінити звільненого у квітні Андрія Назаренка.

Нагадаємо, після звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра економіки Ігоря Петрашка і міністра охорони здоров'я Максима Степанова президент Володимир Зеленський розповів, хто із цих чиновників залишиться працювати в його команді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини