Головна Новини Політика рада Стало відомо, хто буде вести засідання ВР стосовно відставки Разумкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто буде вести засідання ВР стосовно відставки Разумкова

Засідання з приводу відкликання Разумкова з посади має відбутися 7 жовтня

6 жовтня 2021, 12:12
Поділіться публікацією:

Очільника Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева призначиили головуючим на пленарному засіданні у четверг, 7 жовтня,  на якому нардепи розглянуть питання щодо відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера Верховної Ради. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі". 

Стало відомо, хто буде вести засідання ВР стосовно відставки Разумкова

Данило Гетманцев - фото з відкритих джерел

Зазначається, що пропозицію підтримали 239 народних обранці. 

Нагадаємо, що у вівторок, 5 жовтня, спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова усунули від проведення пленарних засідань, а також призначили розгляд питання про його відкликання на 7 жовтня. Коментуючи ситуацію, яка розгорнулася навколо Разумкова, народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, заявив, що президент України Володимир Зеленський таким чином хоче перетворити Верховну раду на установу, де "штампують" усі документи, які надходять з Офісу президента.

Ба більше, народний обранець вважає, що партії "Слуга народу" не вистачить голосів, щоб проголосувати за відставку Разумкова і доведеться вдаватися до допомоги інших фракцій, зокрема, групи "За майбутнє". 

Події, що відбуваються у Верховній Раді, прокоментували й експерти. Зокрема, політичний консультант Олександр Вербицький із ситуації, яка розгорнулася навколо Разумкова, робить ряд висновків.  на його думку, позбавлення можливості ведення засідань парламенту — не більше ніж перевірка готовності представників фракцій і груп голосувати за відставку спікера. А також — показник їхньої підтримки президента України та його законодавчої ініціативи на даному етапі. Також, за словами, эксперта, голосування депутатів показове з точки зору можливих союзників Дмитра Разумкова як рядового народного депутата і екс-№1 списку партії "Слуга народу". Йдеться про ті, які не підтримали відсторонення Разумкова політсили, представлені в парламенті — "Батьківщина", "Європейська солідарність", "ОПЗЖ", частково — "Голос".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини