Головна Новини Політика рада Разумков висловився про свої президентські амбіції
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков висловився про свої президентські амбіції

У четвер, 7 жовтня, Верховна Рада відправила Дмитра Разумкова у відставку

7 жовтня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков дав брифінг після голосування нардепів за його відставку, під час якого розповів, чи має він президентські амбіції. Про це повідомляє кореспондент видання "Коментарі".

Разумков висловився про свої президентські амбіції

Дмитро Разумков - фото: Офіс президента

"Раніше говорили — з голови Верховної Ради ніхто не ставав президентом. Але цей запобіжник ми сьогодні прибрали", — дав відповідь Разумков на питання журналіста.

Нагадаємо, що в четвер, 7 жовтня, народні депутати України проголосували за відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова. Відповідне рішення підтримало 284 народних обранця, проти виступили 74 нардепа.

Крім того, під час засідання Верховної Ради, перед голосуванням, Дмитро Разумков виступив з промовою. Член президії парламенту підкреслив, що його звіт за два роки надіслано всім народним депутатам, тому зупинятися на ньому не доцільно. Політик закликав колег послухати його, а потім зробити свій вибір.

Події для порталу "Коментарі" прокоментували і експерти. Зокрема, політтехнолог, експерт Українського центру суспільного розвитку Юрій Подорожій впевнений, що саме позиція Дмитра Разумкова стала причиною конфлікту з президентом Володимиром Зеленським. І привела до відставки спікера Ради. А ось нардеп IV і V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш упевнений, що відставка Разумкова — чергова ланка в ланцюжку подій на шляху до диктатури. Політтехнолог Олександр Кондратенко вважає, що Разумкова прибрали не стільки через те, як він пручався прийняття закону про олігархів в такому вигляді і такими методами, як це зробили "слуги". Мова, на його думку, швидше за все в амбіціях тепер уже екс-спікера. У тому числі — з приводу президентства.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини