Головна Новини Політика рада Нардепам з ОПЗЖ хочуть заборонити відвідувати парламент
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепам з ОПЗЖ хочуть заборонити відвідувати парламент

Група нардепів звернулася до спікера ВР з проханням винести на засідання законопроєкт, що позбавляє права нардепів із заборонених партій, зокрема, ОПЗЖ, відвідувати парламент

27 грудня 2022, 18:18
Поділіться публікацією:

Законопроєкт 7424, що передбачає своєрідне усунення від роботи обранців підсанкційних політсил, був зареєстрований ще 1 червня, але досі не розглянутий парламентом. Про це заявив співголова групи Тарас Батенко, пишуть "Коментарі".

Нардепам з ОПЗЖ хочуть заборонити відвідувати парламент

Хочуть заборонити брати участь у сесіях ВР ОПЗДпредставникам підсакційної партії

Верховна Рада має всі інструменти, щоб очиститись від "русского мира" у сесійній залі. Суспільство, своєю чергою, оцінить таку рішучість, каже нардеп Батенко. Цей законопроєкт передбачає позбавлення права брати участь у пленарних засіданнях Верховної Ради депутатів, на політичні партії яких накладено санкції РНБО. Документ вносить зміни до Регламенту ВР, адже 81 стаття Конституції передбачає виключний перелік обставин, згідно з якими можна припинити повноваження народного депутата. об не змінювати Конституцію, адже це може затягнутись на кілька місяців, й підготували законопроєкт. Понад 300 днів проросійські депутати, різноманітні любителі "русского міра" мають змогу впливати на політичне життя воюючої країни", — обурюється голова депутатської групи "Партія" За майбутнє".

Як писали раніше "Коментарі", у другій декаді грудня у Верховній Раді України розпочали збирати підписи за позбавлення повноважень народних депутатів представників забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя". На початку грудня, як йшлося на порталі "Коментарі", Президент відповів на петицію про позбавлення всіх народних депутатів від забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", мандату. Володимир Зеленський дав доручення спікеру Верховної Ради України Руслану Стефанчуку розглянути цю пропозицію. Гарант наголосив, що питання про позбавлення мандату нардепів ОПЗЖ може вирішити Парламент.
Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Верховна Рада достроково позбавила повноважень нардепку Юлію Льовочкіну, яку було обрано до парламенту від "ОПЗЖ". За позбавлення Льовочкіну депутатських повноважень проголосували 285 парламентарів. Загалом на момент голосування у залі були присутні 417 нардепів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини