Головна Новини Політика президент Зеленський відреагував на петицію про позбавлення мандату всіх нардепів від "ОПЗЖ"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на петицію про позбавлення мандату всіх нардепів від "ОПЗЖ"

Зеленський наголосив, що питання про позбавлення мандату нардепів "ОПЗЖ" може вирішити парламент

1 грудня 2022, 21:36
Поділіться публікацією:

Український президент відповів на петицію про позбавлення  всіх народних депутатів від забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", мандату. Володимир Зеленський дав доручення спікеру Верховної Ради України Руслану Стефанчуку розглянути цю пропозицію. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на петицію, що розміщена на сайті глави української держави.

Зеленський відреагував на петицію про позбавлення мандату всіх нардепів від "ОПЗЖ"

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

У своїй відповіді Володимир Зеленський нагадав про введене в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, згідно з яким в країні було припинено діяльність окремих партій, у тому числі й "ОПЗЖ" Таке рішення прийняли 19 березня 2022 року.

 Також президент зазначив, що 3 травня Рада прийняла закон, що забороняє на території України  діяльність політичних партій, які співпрацюють з Росією. А Верховний суд 15 вересня залишив це рішення в силі та остаточно заборонив партію "ОПЗЖ" в Україні.

 Також у своїй відповіді глава держави повідомив, що позбавити мандату нардепів "ОПЗЖ" може український парламент. 

"З огляду на це я звернувся до голови Верховної ради України Стефанчука з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення", -  заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Верховна Рада достроково позбавила повноважень нардепа.  Верховна Рада достроково позбавила повноважень народного депутата Юлію Льовочкіну, яку було обрано до парламенту від "ОПЗЖ". За позбавлення Льовочкіну депутатських повноважень проголосували 285 парламентарів. Загалом на момент голосування у залі були присутні 417 нардепів. Варто зазначити, що Юлія Льовочкіна закінчила КНУ ім.Т.Г.Шевченка за спеціальністю "правознавство" та економічний факультет Університету Манітоби (Канада). Колишнє прізвище – Новікова. Обиралася до українського парламенту від Партії регіонів. А в січні 2015 року стала першим заступником голови української делегації в ПАРЄ, членом моніторингового комітету ПАРЄ, членом Бюро групи соціалістів у ПАРЄ.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини