Головна Новини Політика рада У Верховній Раді збирають підписи за позбавлення мандатів нардепів з ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді збирають підписи за позбавлення мандатів нардепів з ОПЗЖ

У Верховній Раді України розпочали збирати підписи за позбавлення повноважень народних депутатів представників забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя"

14 грудня 2022, 19:10
Поділіться публікацією:

У стінах Парламенту розпочато збір підписів за позбавлення повноважень народних депутатів представників забороненої ОПЗЖ, пишуть "Коментарі".

У Верховній Раді збирають підписи за позбавлення мандатів нардепів з ОПЗЖ

Підписний лист. Парламентарів від ОПЗЖ хочуть позбавити мандатів

 Наразі під зверненням про внесення питання позбавлення мандату представників ОПЗЖ до порядку денного наступної сесії зібрано близько 50 підписів депутатів. За словами народного депутата, що представляє партію "Слуга народу", Олега Дунди, він отримав формальну відмову від спікера парламенту Руслана Стефанчука щодо проведення позачергової сесії для позбавлення мандатів депутатів всіх рівнів від заборонених партій.

У своїй відповіді Стефанчук мотивує відмову тим, що через воєнний стан "робота впродовж сьомої та восьмої сесій триває у режимі єдиних пленарних засідань".

Попри те, збір триває. Ще у червні суд задовольнив позов Міністерства юстиції та заборонив політичну партію "Опозиційна платформа – За життя".

На початку грудня, як йшлося на порталі "Коментарі", Президент відповів на петицію про позбавлення  всіх народних депутатів від забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", мандату. Володимир Зеленський дав доручення спікеру Верховної Ради України Руслану Стефанчуку розглянути цю пропозицію. Гарант наголосив, що питання про позбавлення мандату нардепів ОПЗЖ може вирішити Парламент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Верховна Рада достроково позбавила повноважень нардепку Юлію Льовочкіну, яку було обрано до парламенту від "ОПЗЖ". За позбавлення Льовочкіну депутатських повноважень проголосували 285 парламентарів. Загалом на момент голосування у залі були присутні 417 нардепів. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини