Головна Новини Політика рада Депутати від "Слуги народу" пропонують звільнити одного з міністрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати від "Слуги народу" пропонують звільнити одного з міністрів

Текст та інші документи поки відсутні

30 квітня 2021, 11:21
Поділіться публікацією:

Декілька народних депутатів від партії "Слуга народу" зареєстрували в парламенті проект постанови про звільнення Сергія Марченка з посади міністра фінансів. Про це пише "Українська правда".

Депутати від "Слуги народу" пропонують звільнити одного з міністрів

Кабінет міністрів України - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що зараз проект передали на розгляд керівництву Верховної Ради. Текст та інші документи поки що відсутні.

Серед авторів законопроекту — 15 народних обранців від "Слуги народу" і два колишні члени фракції — Олександр Юрченко (зараз позафракційний) і Антон Поляков ("За майбутнє").

Нагадаємо, що за інформацією депутатки від політсили "Голос" Ольги Стефанишиної, нардепи зібрали в парламенті потрібну кількість підписів для того, щоб розглянути звільнення Степанова. Політики, які підтримують відставку Степанова, вважають його винним у нібито "провалі" боротьби з коронавірусною пандемією. Сама Ольга Стефанишина написала, що саме "на совісті" керівника МОЗ — смерті багатьох українців, які загинули від ковіда, і відсутність необхідної кількості вакцин.

Однак сам Степанов пояснив, чому вважає претензії до себе несправедливими. За його словами, медична система була повністю не готова, тим більше до такого виклику як COVID-19, вона зробила стрибок за цей рік.

Раніше повідомлялося, що у глави української держави Володимира Зеленського на сьогодні є юридична підоснова для ймовірного розпуску парламенту — нібито Рада ще взимку 2020 роки не працювала більше ніж місяць. За словами першого віце-спікера ВР Руслана Стефанчук, президент має право скористатися такою можливістю і "розігнати" депутатів. "Коментарі" вирішили поцікавитися в експертів, чи дійсно Зеленський має юридичну можливість розпустити ВР, якщо та не збиралася на засідання протягом 30 днів. Фахівці також поділилися своїми прогнозами щодо того, чи піде президент на подібний крок.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини