Головна Новини Політика президент Звернення Зеленського: як влада відреагувала на визнання РФ «ЛДНР» – що чекатиме надалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення Зеленського: як влада відреагувала на визнання РФ «ЛДНР» – що чекатиме надалі

Україна, як і раніше, робить акцент виключно на дипломатії і закликає західних союзників до тиску на РФ санкціями

22 лютого 2022, 10:00 comments1113
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський звернувся після того, як Росія визнала "незалежність" окупованих районів Донецької та Луганської областей. За словами Зеленського, РФ порушує суверенітет та територіальну цілісність України та легалізує свої війська на Донбасі, що знаходилися там з 2014 року. Що можна сказати щодо реакції української влади на даний момент? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Звернення Зеленського: як влада відреагувала на визнання РФ «ЛДНР» – що чекатиме надалі

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Найімовірніший варіант – ми прийдемо до "замороженого" конфлікту

Заступник директора Українського інституту політики, політичний експерт Кирило Молчанов вважає дуже слабким виступ президента Зеленського – особливо на тлі подій, що відбуваються.

"Я навіть не очікував такого, – зізнався експерт. – Судячи з цього виступу, позиція нашої держави є абсолютно нікчемною. У цій ситуації Зеленський мав бути більш рішучим та дієвим. А те, що він висловив – просто якась ганьба, відверто кажучи...".

Ситуація, на думку Кирила Молчанова, розвиватиметься за очевидним сценарієм:

"Росія введе війська в так звані ДНР і ЛНР, після чого Україна, швидше за все, припинить будь-які обстріли тієї території. Тому що тоді нам доведеться офіційно воювати із РФ. Найімовірніший варіант – ми прийдемо до "замороженого" конфлікту".

Акцент робиться на оборону прифронтової території та роботу із Заходом, щоб домогтися максимально жорстких санкцій проти РФ

Директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень доктор політичних наук Ігор Петренко впевнений, що реакція президента спокійна і зважена.

"Очевидно, що нашим ключовим інструментом у протистоянні із РФ є дипломатія. Ось там і надалі збирається воювати Зеленський, – пояснює експерт. – Він не поспішає розривати дипломатичні стосунки чи робити інші різкі кроки. Акцент робиться на оборону прифронтової території та роботу із Заходом, щоб домогтися максимально жорстких санкцій проти РФ, Путіна та його найближчих соратників. Досягти жорсткої реакції Заходу – завдання номер один для нас".

Ігор Петренко зазначає, що поки що складно сказати, як ситуація може розвиватися далі.

"Важливим моментом буде те, в яких межах Держдума визнає "ДНР" та "ЛНР". Якщо йдеться про адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, то слід очікувати на територіальні претензії або навіть спроби відбити в України територію, – попереджає експерт. – Якщо ж мова йде про нинішні "кордони", то ситуація може бути спокійнішою. У будь-якому випадку РФ чекають серйозні наслідки і жорстка реакція Заходу. А Україну – серйозна розмова із Заходом про гарантії безпеки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент РФ Путін офіційно визнав "ЛДНР".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини