Головна Новини Політика президент Війна, вступ до НАТО та шантаж з боку РФ: що про інтерв'ю Зеленського думають експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна, вступ до НАТО та шантаж з боку РФ: що про інтерв'ю Зеленського думають експерти

Експерти проаналізували заяви президента України італійському виданню та розповіли про головні меседжі глави держави

14 грудня 2021, 16:01
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica (його опублікував Офіс президента ) заявив, що Україна готова до будь-яких сценаріїв розвитку конфлікту з Росією. Чого не скажеш про низку європейських країн. Він також розкритикував вимогу РФ про гарантії щодо відмови України від членства в НАТО, а скупчення російських військ біля українських кордонів назвав шантажем, причому насамперед проти західних держав.

Війна, вступ до НАТО та шантаж з боку РФ: що про інтерв'ю Зеленського думають експерти

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Експерти проаналізували для видання "Коментарі" це "італійське" інтерв'ю Зеленського.

Чому український президент вважає, що проблеми України мають вирішувати інші країни?

Коментуючи інтерв'ю українського президента газеті La Repubblica, директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов зазначив, що складається враження, ніби Зеленський живе у вигаданому ним світі, який не має нічого спільного з реальністю та геополітичною ситуацією. 

"Світові лідери ведуть переговори з приводу розмежувань у Європі – геополітичних "червоних ліній". І базова умова РФ – щоб Україна не входила до складу НАТО. США зацікавлені у тому, щоб РФ не дрейфувала у бік Китаю. Відповідно, умова антиблокового статусу України для Америки – цілком прийнятна. І бажання Зеленського, м'яко скажімо, є необґрунтованими", – вважає Віктор Савінов.

За його словами, не зовсім зрозуміло й те, навіщо Україні – НАТО, а Альянсу – Україна.

"Навряд чи НАТО зможе допомогти нашій країні. Якщо Зеленський подивиться на карту, він зрозуміє, що час підльоту ракет із РФ в Україну значно менший, ніж час підльоту ракет із країн НАТО. Відповідно захистити Україну Альянс фізично не може, – пояснює експерт. – Хіба що – воювати на українській території. Але тоді наша країна перетворитись на радіоактивний попіл".

Віктор Савінов зазначає, що РФ і НАТО на даний момент не мають таких суперечностей, щоб конфлікт переріс у відкриту військову фазу.

"Будь-яка гра з Україною – це загроза для НАТО. А війни у світі, гадаю, ніхто не хоче. То чому український президент вважає, що проблеми України мають вирішувати інші країни? Будучи кандидатом у президенти, Зеленський обіцяв людям мир, – нагадує експерт. – І час би виконувати свою головну обіцянку, а не давати інтерв'ю з тезами, які здатні призвести до світового конфлікту, внаслідок чого Україна може припинити своє фізичне існування".

Не може бути жодних поступок силам, які дозволяють собі нелюдське поводження з полоненими і не допускають до них Червоний хрест

На думку політолога Петра Охотіна, інтерв'ю Володимира Зеленського дає низку чітких меседжів західному споживачеві.

"По-перше, він нагадує – від сильної України європейська спільнота лише виграє. Думаю, італійський читач має зрозуміти, що агресивна політика Росії не конструктивна. І сильна Україна – гарантія миру у регіоні, – зазначає Петро Охотін. – По-друге, президент наголосив, що на восьмому році війни ми маємо право на зброю для оборони. І наголосив, що Україна відмовилася від свого ядерного потенціалу. По-третє, він чітко назвав причину, чому імплементацію договорів зриває саме Росія та її окупаційні адміністрації – так звані "ЛНР" та "ДНР". Не може бути жодних поступок силам, які дозволяють собі нелюдське поводження з полоненими і не допускають до них Червоний хрест".

Раніше на порталі "Коментарі" – Соціологи розповіли, у яких регіонах України найбільше підтримують Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини