Головна Новини Політика президент Представники опозиції прийняли резолюцію про імпічмент Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Представники опозиції прийняли резолюцію про імпічмент Зеленського

За словами депутатів, президент грубо порушив Конституцію і закони України

4 лютого 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

Члени політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" прийняли резолюцію про початок процедури імпічменту президента України Володимира Зеленського. Дана інформація оприлюднена на офіційному сайті політичної сили.

Представники опозиції прийняли резолюцію про імпічмент Зеленського

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

У заяві ОПЗЖ зазначено, що, підписавши указ про санкції проти народного обранця Тараса Козака, президент країни "грубо порушив Конституцію і закони України, принципи демократії і верховенства права".

У повідомленні опозиції також зазначено, що делегати ухвалили депутатській фракції ОПЗЖ у Верховній Раді ініціювати процедуру звільнення Зеленського з поста президента в порядку імпічменту.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський ввів ряд санкцій проти українських телеканалів NewsOne, 112 Україна, ZIK, які номінально належать Тарасу Козаку, а реально Віктору Медведчуку — народному депутату партії ОПЗЖ і куму російського президента. Указ видано на виконання рішення РНБО від другого лютого. Термін дії санкцій становить п'ять років. Санкції передбачають блокування активів, запобігання виведення активів за межі України, заборона на передачу прав власності, припинення видачі дозволів на ввезення і вивезення валютних цінностей. Тобто відтепер канали NewsOne, 112 Україна, ZIK будуть заблоковані.

У свою чергу голова держави Володимир Зеленський заявив, що телеканали, які належать Тарасу Козаку займалися антиукраїнською пропагандою і отримували фінансування з території Росії. За словами Зеленського, дане рішення, яке заблокувало мовлення телеканалів, далося йому нелегко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Раді ініціюють імпічмент Зеленського через закриття каналів Медведчука.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини