Головна Новини Політика президент Обмін Медведчука на українських політв'язнів: експерти оцінили заяву Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін Медведчука на українських політв'язнів: експерти оцінили заяву Зеленського

За словами президента України, вся заковика в тому, що від російської сторони поки що не надходило підтверджень, що Медведчук має паспорт громадянина РФ

18 жовтня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський допустив обмін народного депутата (ОПЗЖ) Віктора Медведчука, якому оголошено про підозру в державній зраді, на українських політв'язнів в Росії, за умови наявності у Медведчука російського громадянства.  

Обмін Медведчука на українських політв'язнів: експерти оцінили заяву Зеленського

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" цю заяву глави держави.

Такий злочин має розслідуватися в Україні

Політолог Петро Охотін вважає обмін Медведчука на українських в'язнів, які перебувають в РФ і на окупованих територіях Криму і Донбасу, — неможливим.

"Йому висунуті звинувачення за жорсткою статтею — державна зрада. Такий злочин має розслідуватися в Україні ", — пояснює Петро Охотін.

Він не виключає, що Володимир Зеленський може зараз знаходитися під тиском Росії і певних західних груп щодо подальшої долі Медведчука.

"Якщо це дійсно так — потрібно озвучувати публічно. Але спочатку — суд в Україні ", — підкреслює політолог.

Робити подібні заяви щодо українського політика, за яким стоїть частина виборців — неправильно

Керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків, адвокат Михайло Дяденко вважає, що цією заявою президент підкреслив готовність йти на будь-які, навіть крайні заходи, щоб звільнити незаконно утримуваних громадян України.

"У той же час, пропозиція обміняти Медведчука (за наявності у нього російського громадянства) на фактично українських заручників, виглядає не найвдалішою. Але це вже питання до прес-служби президента, — зазначає Михайло Дяденко. — З моєї точки зору, робити подібні заяви щодо українського політика (якою б фігурою він не був — хорошою, поганою, демонізованою), за яким стоїть частина виборців — неправильно навіть з інформаційної, політтехнологічної точки зору. Не кажучи вже про те, що жодних правових підстав для такого роду заяви немає ".

Раніше "Коментарі" писали, що Зеленський прокоментував скандал з офшорами що думають експерти .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини