Головна Новини Політика президент «Конструкція, яка сиплеться»: Зеленський розповів про своє бачення ЄС і НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

«Конструкція, яка сиплеться»: Зеленський розповів про своє бачення ЄС і НАТО

Президент своєрідно розкритикував Євросоюз, згадавши про Brexit і небажання виступати єдиним фронтом проти РФ

1 червня 2021, 17:34
Поділіться публікацією:

Україна все частіше заявляє про своє бажання стати повноцінним членом Європейського Союзу (ЄС) і Північноатлантичного альянсу, проте конкретних зрушень у цьому напрямі поки не спостерігається. На думку глави української держави Володимира Зеленського, проблема не тільки в повільних реформах, а й у позиції самих союзних об'єднань.

«Конструкція, яка сиплеться»: Зеленський розповів про своє бачення ЄС і НАТО

Зеленський про вступ України до НАТО та ЄС. Фото: Reuters

Своє бачення президент виклав під час спілкування із журналістами німецького медіа Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Зеленський впевнений, що на глобальну війну з тією ж Європою Кремль не піде. Однак постійні залякування подібним розвитком подій Росія регулярно продовжує. При цьому під "тиск" здебільшого потрапляють країни колишнього Радянського Союзу, але не члени ЄС, каже президент.

Відповідаючи на питання про ймовірний вступ до НАТО, Володимир Зеленський підкреслив, що наша країна є мирною і не хоче війни. Але якщо, як і зараз, доведеться захищати територіальну цілісність держави, то ми готові це робити.

І в цьому випадку, на думку президента, дуже дивною здається позиція країн, які представляють НАТО, коли мова заходить про ймовірну участь їхніх військових підрозділів у захисті якоїсь із держав. Зеленський вважає, що таким чином влада цих країн демонструє свій страх. Це ж, за словами політика, викликає питання щодо стійкості такої "конструкції", як Альянс.

Слід зазначити, що окремі представники НАТО висловлюють сумніви щодо необхідності приймати Україну до своїх лав. На думку Зеленського, так виявляється слабкість НАТО загалом, яку колись продемонстрував і Євросоюз.

Таким чином президент згадав про вихід Великобританії зі Співдружності європейських країн (Brexit). Зеленський впевнений, що ЄС лише втратив, а не надбав від того, що сталося, а, значить, об'єднання вже не має колишньої міцності та впливу. На думку глави української держави, зараз ЄС виглядає "конструкцією, яка сиплеться", проте членство України, вважає він, зможе зміцнити це об'єднання (і в перспективі — НАТО).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, до яких агресивних "сюрпризів" з боку Росії готові українські політики та військові. Що розповів Зеленський, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, яку альтернативу переговорів "нормандської четвірки" запропонував президент. До слова, наші експерти вже проаналізували цю ідею — є свої плюси й мінуси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини