Головна Новини Політика президент «Сюрпризи» з різних сторін: Зеленський про можливий напад РФ на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

«Сюрпризи» з різних сторін: Зеленський про можливий напад РФ на Україну

За словами Зеленського, за ймовірної ескалації війни Росія може атакувати як із Криму, так і з Білорусі

1 червня 2021, 13:13 comments1356
Поділіться публікацією:

Одним із головних питань порядку денного залишається російська агресія на території України. Про можливість розгортання Росією повноцінної війни із нашою державою різні експерти говорять вже давно. Як розповів журналістам німецького медіа Frankfurter Allgemeine Zeitung президент Володимир Зеленський, в Україні готові до різних "сюрпризів" з боку північного "сусіда".

«Сюрпризи» з різних сторін: Зеленський про можливий напад РФ на Україну

Зеленський розповів про можливий напад РФ. Фото: ОП

За словами Зеленського, однією із найбільших небезпек зараз є ймовірність морського нападу російської армії. Про це, як стверджує глава держави, свідчить велике скупчення кораблів як в Азовському, так і в Чорному морі, а також різне блокування водного пересування в цьому регіоні.

Зеленський підкреслює, що російська влада займаються порушенням будь-яких міжнародних прав, беручи під контроль територію, яка їм не належить.

Також не знижується небезпека можливої атаки РФ на Україну з півдня — це може бути "забезпечено" завдяки наявності різної військової техніки і підрозділів в анексованому Криму.

Не виключає Зеленський і цілком "стандартного" розвитку ситуації — спроби бойовиків ОРДЛО просунутися вглиб Донбасу, на ту частину, яка зараз контролюється Києвом. Таку ймовірність президент назвав "бліцкригом до кордонів Луганської та Донецької областей".

Варто відзначити, що Володимир Зеленский слідом за багатьма політичними і військовими експертами нарешті озвучив варіант із імовірним нападом російських військ з боку Білорусі. На думку політика, подібну ідею не можна заперечувати, адже нинішні події натякають на посилення контролю Кремля над РБ. При цьому Зеленський говорить, що атакувати північні українські кордони можуть не тільки російські, але й безпосередньо білоруські військовослужбовці.

За словами президента, будь-яке нове вторгнення Росії в Україну кремлівським політикам вже не вдасться "приховати" за твердженнями і нібито "громадянську війну". Таким чином у РФ відкрито заявлять про початок повноцінної війни, що спричинить відповідну реакцію інших держав.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи чекати, на думку Зеленського, ескалації на самому Донбасі, і якщо так, то коли. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про прогнози експертів щодо ситуації на Донбасі влітку 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вова владимирович

1 червня 2021, 13:46

Может его порошенко с турчиновым покусали? Последний раз должен был напасть 15 апреля.


Новини