Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський сказав, що потрібно для миру на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський сказав, що потрібно для миру на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що конфлікт на Донбасі – єдина війна в Європі

28 квітня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для встановлення миру на Донбасі необхідна політична воля іншої сторони. Про це він сказав в інтерв’ю газеті La Repubblica, передає Офіс президента.

Зеленський сказав, що потрібно для миру на Донбасі

Зеленський. Фото: ОПУ

На думку Зеленського, рішення Росії про відвід військ від українських кордонів знижують напругу. Але президент підкреслює: "Потрібно оцінювати цей процес за його результатами – напруга скорочуватиметься пропорційно до того, скільки військ буде відведено".

Глава України наголосив на тому, що конфлікт на Донбасі – це єдина війна в Європі. Тож допускає можливість розширення форматів переговорів.

"Будь-яка війна, і війна на Донбасі не виняток, дестабілізує й увесь наш регіон, негативно впливає на Європу в цілому. А регіону потрібні стабільність і мир, щоб розвиватися. Гарантій спокою та повної безпеки на континенті не буде доти, доки немає миру в Україні", — розповів Зеленський.

За його словами, Україна знає, як досягти миру, "але потрібна політична воля іншої сторони".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч із російським лідером Володимиром Путіним точно відбудеться. Місцем для перемовин Україна пропонує обрати Ватикан, який, на думку гаранта, відповідає намірам про діалог та мир.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", має пройти засідання Тристоронньої контактної групи  щодо Донбасу, на якому спробують узгодити додаткові заходи з контролю за режимом припинення вогню. Експерти оцінили шанси узгодити нове перемир'я та назвали, ризики, які можуть бути, враховуючи наполегливе бажання Кремля вивести офіційний Київ на прямі переговори із ОРДЛО. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини