Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський хоче змінити формат переговорів щодо Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський хоче змінити формат переговорів щодо Донбасу

Президент України Володимир Зеленський хоче розширити Нормандський формат і оновити Мінський переговорний процес щодо війни на Донбасі

27 квітня 2021, 16:47
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність оновлення Мінського  формату переговорів і залучення до обговорення війни на Донбасі інших країн. Про це гарант розповів під час поїздки в Херсонську область сьогодні, 27 квітня.

Зеленський хоче змінити формат переговорів щодо Донбасу

Зеленський. Фото: ОПУ

За словами Зеленського, до мирних переговорів щодо ситуації на сході України мають долучитися інші держави. Наприклад, можна розширити Нормандський формат або ж запровадити окремий процес обговорення з іншими країнами. Як зазначив Зеленський, йдеться про країни, які виявляють бажання допомогти нам у припиненні війни.

Крім того, президент наголошує на важливості модернізації та оновлення Мінського переговорного процесу.

"Я вважаю, що "Мінськ" повинен бути гнучким, — заявив Зеленський. — Ніхто не говорить, що потрібно закривати "Мінськ". Але вважаю, що кілька пунктів повинні бути оновлені".

Зазначимо, що переговори в межах цього формату тривають. Завтра відбудеться засідання ТКГ. Гарант сподівається, що сторони наблизяться до рішення про припинення вогню.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що тривають переговори щодо режиму тиші на Донбасі під час великодніх свят. Зеленський порівняв Донбас із Чорнобилем і закликав не допустити перетворення окупованих територій на нову "зону відчуження".

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський заявив, що готується його зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним. Мовляв, він доручив голові свого Офісу Андрію Єрмаку зв'язатися з адміністрацією президента РФ з приводу організації зустрічі.

Експерти спрогнозували, де і за яких умов може відбутися зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини