Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський назвав «ідеальне місце» для зустрічі з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав «ідеальне місце» для зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним точно відбудеться

28 квітня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним можна було би провести у Ватикані. Про це він сказав в інтерв’ю газеті La Repubblica, передає Офіс президента.

Зеленський назвав «ідеальне місце» для зустрічі з Путіним

Зеленський. Фото: ОПУ

За словами гаранта, зустріч обов’язково відбудеться.

"Вона потрібна для того, щоб припинити війну на Донбасі та пройти увесь шлях до чесного й тривалого миру", — упевнений гарант.

Глава України наголосив на необхідності прямих  консультацій між Офісом Президента України та Адміністрацією Президента Росії.

"Зі свого боку я всі відповідні розпорядження щодо організації консультацій керівникові Офісу Андрію Єрмаку вже віддав", — повідомив Зеленський.

Президент вважає, що для зустрічі слід обрати місце, яке б уособлювало мир. Зокрема йшлося про Ватикан.

"Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир, — зазначив Зеленський. — Святий Престол – це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту. Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття".

Гарант назвав Папу Римського "пророком миру", який може як авторитетний посередник допомогти у перемовинах.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив 26 квітня, що готується його зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Мовляв, він доручив голові свого Офісу Андрію Єрмаку зв'язатися з адміністрацією президента РФ з приводу організації зустрічі. Де і за яких умов може пройти ця зустріч? І чи може? "Коментарі" дізналися прогнози експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

28 квітня 2021, 11:15

Ватикан признал брак между однополыми существами нормальным-какой у него после этого авторитет.Осталась Россия-страна действительно с авторитетом по делам своим.


Новини