Головна Новини Політика зовнішня політика Захід, Україна та Росія: експерти розповіли, хто кого переграв минулого тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід, Україна та Росія: експерти розповіли, хто кого переграв минулого тижня

Експерти розповіли, яка зі сторін була більш переконливою у своїх заявах.

13 грудня 2021, 16:58
Поділіться публікацією:

Минулого тижня президент США Джо Байден поговорив із президентами Росії Володимиром Путіним та України Володимиром Зеленським . У вихідні відбулася зустріч глав МЗС G7, під час якої було зроблено заяви на підтримку України . У свою чергу, Кремль та МЗС РФ вистрілювали своїми заявами . В ексклюзивному інтерв'ю порталу "Коментарі" експерти оцінили дії РФ, України та колективного Заходу в інформаційному просторі.

Захід, Україна та Росія: експерти розповіли, хто кого переграв минулого тижня

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Публічність та масове засудження, можливо, допомогли утримати Москву від відкритої агресії проти України

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей вважає, що Україна та Захід досить активно та наполегливо діяли в інформаційному просторі.

"Ця публічність та масове засудження, можливо, допомогли утримати Москву від відкритої агресії проти України. Адже Путін завжди вважав за краще діяти тишком-нишком, підступно, проводячи "спецоперації". А тут усі його приготування показали на світлі", – пояснює Ігор Соловей.

На його думку, можна також сказати, що головна мета російської пропаганди – перекласти відповідальність за розв'язання війни на Україну – була зірвана. У тому числі тому, що українська сторона швидко реагувала на всі спроби Москви сфабрикувати "казус беллі" (привід для війни).

Росіяни намагалися перенести негатив на Україну, щоб виправдати захоплення морських територій України

Політичний аналітик PR-експерт Олександр Солонько наголошує, що модель поведінки Росії не змінилася. Це – істерія, залякування воєнними діями, проекція авторитарної терористичної сутності кремлівського режиму.

"Один із останніх прикладів – це істерика росіян, які намагалися переконати власне населення і світ у тому, що Україна намагається штурмувати Керченську протоку одним судном "Донбас" (все відбувалося 9 грудня, під час переговорів Байдена та Зеленського – прим. ред.). Є версія, що це провокація російських пропагандистів із метою прикрити негатив резолюції ООН щодо мілітаризації Чорного та Азовського морів Росією. Таким чином намагалися перенести негатив на Україну, щоб виправдати захоплення морських територій України", – зазначає Олександр Солонько.

Він упевнений, що сратегічні цілі Росії не змінилися. А полягають вони в наступному:

– захоплення інформаційного та віртуального простору України;

– примус української влади капітулювати перед Кремлем, відмовитися від інтеграції з цивілізованим світом, визнати анексію Криму тощо;

– припинення де-факто існування української державності.

"У найгіршому разі – фінляндизація, а у кращому (для Росії) – білорусизація України. Решта – тактика", – резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, хто і як піднімає ставки перед новим раундом переговорів Путін-Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини