Головна Новини Політика зовнішня політика Якими санкціями Лукашенко відповів США
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими санкціями Лукашенко відповів США

Процедура отримання білоруських віз для американців відтепер ускладниться

3 червня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

Уряд Білорусі у відповідь на запроваджені Сполученими Штатами Америки санкції проти концерну "Белнафтохім" запровадив контрсанкції щодо американських дипломатів. Про це повідомляє пресслужба МЗС Республіки Білорусь.

Якими санкціями Лукашенко відповів США

Олександр Лукашенко - фото з відкритих джерел

За словами прессекретаря білоруського МЗС Анатолія Глаза, контрсанкції передбачають скорочення дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу американської дипмісії, посилення візових процедур та обмеження роботи американських фахівців у Білорусі на тимчасовій основі.

"Ми також відкликали рішення про роботу в Білорусі Агентства США з міжнародного розвитку. Ці заходи — точкові. Вони покликані послати чіткий сигнал США про безперспективність тиску і примусу у відносинах із Білоруссю", — заявив Глаз.

Дипломат також додав, що Білорусь не налаштована на ескалацію і готова продовжувати контакти з американською стороною на принципах рівноправності та взаємної поваги.

Нагадаємо, що НАТО вирішило обмежити доступ представників Білорусі у свою штаб-квартиру в Брюсселі через протиправне затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича на рейсі літака Ryanair. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Додамо, що Білорусь планує запустити авіарейси з Мінська до окупованого Криму. Про це заявив Олександр Лукашенко після повернення з робочої поїздки в Сочі та перемовин із президентом РФ Володимиром Путіним. 

Українська влада може відповісти повним пакетом санкцій, якщо офіційний Мінськ дозволить державним літакам польоти на територію Криму. Про це заявила перший заступник глави МЗС України Еміне Джапарова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини