Головна Новини Політика зовнішня політика Які санкції НАТО наклало на Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Які санкції НАТО наклало на Білорусь

На даний момент двері у штаб-квартиру НАТО для білорусів закриті

31 травня 2021, 19:33
Поділіться публікацією:

НАТО вирішило обмежити доступ представників Білорусі у свою штаб-квартиру в Брюсселі через протиправне затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича на рейсі літака Ryanair. Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, інформує  ТАСС.

Які санкції НАТО наклало на Білорусь

НАТО - фото з відкритих джерел

Таке рішення було прийняте напередодні засідань міністрів закордонних справ і оборони країн євроатлантичного альянсу, які пройдуть 1 червня в форматі телеконференції. 

"Ми постійно оцінюємо заходи безпеки в НАТО. І ми прийняли рішення обмежити доступ для білоруських представників у штаб-квартиру НАТО, враховуючи нашу оцінку заходів безпеки тут", - сказав Столтенберг.

При цьому генсек НАТО підкреслив, що альянс рішуче засудив примусову посадку літака Ryanair в Мінську 23 травня, після якої було заарештовано білоруського журналіста Романа Протасевича.

Нагадаємо, нещодавно Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг назвав головні спільні риси двох країн — Білорусі та Росії. За словами політика, Білорусь і Росія пригнічують демократичні протести й опозицію, а також використовують кібератаки. Деталі дізнавайтесь за посиланням.

Додамо, що за інформацією генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, Кремль все ще не відвів війська, як обіцяв раніше. Столтенберг запевняє, що Росія продовжує свою агресивну політику стосовно України. Про це свідчить наявність військової техніки та особового складу в західних регіонах РФ у небезпечній близькості до окупованого Донбасу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, скільки українців підтримують вступ до НАТО. Соціологічні опитування Міжнародного республіканського інституту можна дізнатися тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини