Головна Новини Політика зовнішня політика Україна може ввести повний пакет санкцій проти Білорусі: у чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може ввести повний пакет санкцій проти Білорусі: у чому справа

Якщо режим Лукашенка дозволить польоти в окупований Росією Крим, Україна відповість санкційним тиском

2 червня 2021, 19:06 comments1207
Поділіться публікацією:

Ситуація в Білорусі продовжує загострюватися як всередині країни, так і на міжнародній політичній арені. Так, за словами першого заступника глави МЗС України Еміне Джапарової, українська сторона може відповісти повним санкційним пакетом, якщо офіційний Мінськ дозволить державним літакам польоти на територію анексованого Криму, передає "Укрінформ".

Україна може ввести повний пакет санкцій проти Білорусі: у чому справа

Україна може ввести санкції проти Білорусі через Крим. Фото: Aliaksandr Marko

Джапарова підкреслила, що Україна уважно спостерігає за риторикою самопроголошеного лідера Білорусі Олександра Лукашенка, яка дуже змінилася останнім часом. Якщо знадобиться, то українська влада готова діяти рішуче.

При цьому чиновниця зазначила, що заяви Лукашенка є не чим іншим, ніж провокаціями стосовно справедливої реакції України на затримання в Мінську одного із білоруських опозиціонерів.

За твердженням Джапарової, навіть один рейс будь-якого білоруського літака до Криму спричинить за собою санкційну відповідь від України. При цьому вона впевнена, що тільки Лукашенко є відповідальним за всю нинішню "авіаблокаду" від цивілізованого світу і нашої країни в тому числі.

При цьому нинішню, агресивнішу, ніж раніше, політику невизнаної білоруської влади Еміне Джапарова вважає занадто непередбачуваною. Саме тому будь-які польоти в РБ з території України і було вирішено обмежити — з міркувань безпеки.

Наостанок представниця вітчизняного МЗС нагадала про те, що анексія Криму, яка відбулася у 2014 році, була незаконною, і колись Росія понесе повну відповідальність за свої дії. Лукашенко ж, на думку Джапарової, може опинитися у Гаазі разом із Путіним — якщо вирішить, як і його російський колега, порушити міжнародне право.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому Лукашенко "образився" на Україну і не рекомендує іноземним авіакомпаніям літати над територією нашої країни.

Також на порталі ви можете дізнатися, як експерти оцінюють пропозицію самопроголошеного лідера РБ владі так званих "ЛНР" допитати арештанта Протасевича. Деталі — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандера

2 червня 2021, 18:29

Украинских санкций все офигительно боятся, уже прятататься полезли под кровать. Зедебилы...


Новини