Головна Новини Політика зовнішня політика Вторгнення Росії в Україну протягом 2022 року: європейці оцінили ймовірність
commentss НОВИНИ Всі новини

Вторгнення Росії в Україну протягом 2022 року: європейці оцінили ймовірність

Громадяни країн, які більш наближені до України, вище оцінюють ймовірність російського вторгнення

9 лютого 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами опитування Європейської ради з міжнародних відносин, переважна більшість жителів шести країн Євросоюзу вважають можливим повномасштабне вторгнення РФ на територію України. Про це пише УНІАН.

Вторгнення Росії в Україну протягом 2022 року: європейці оцінили ймовірність

Вторгнення Росії в Україну протягом 2022 року - фото: Міноборони РФ

Так, у дослідженні, яке проводилося наприкінці минулого місяця, брали участь респонденти семи країн – Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Румунії, Франції та Італії. З'ясувалося, що більшість учасників опитування у шести із семи країн Європейського Союзу впевнені, що РФ може почати вторгнення в Україну протягом 2022 року.

Зазначається, що громадяни країн, які більш наближені до нашої, більш високо оцінюють ймовірність вторгнення. Наприклад, 73% респондентів із Польщі вірять у наступ Росії. У Румунії – 64% опитаних.

Також у ймовірність російського вторгнення вірять 55% шведів, 52% німців та по 51% серед французів та італійців. При цьому найменше у наступ Росії на Україну вірять у Фінляндії – 44% респондентів.

Нагадаємо, що напередодні глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба оцінив можливість вторгнення країни-агресора сьогодні.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що 65% українців упевнені, що війну на Донбасі розв'язала Росія. Такої думки зазвичай дотримуються виборці "Слуги народу", "ЄС", "Батьківщини". При цьому 17,2% респондентів вважають, що першими у війну вступив український уряд та олігархи. Серед таких українців більша частина виборців "ОПЗЖ" та партії "Наші".

Читайте також: Скільки українців підтримують прямі переговори Зеленського з Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини