Головна Новини Політика зовнішня політика В Україну почали прибувати делегації країн-учасниць "Кримської платформи"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну почали прибувати делегації країн-учасниць "Кримської платформи"

Першою до України дісталася делегація Грузії

21 серпня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

В Україну прибувають перші учасники установчого саміту деокупаційної ініціативи українського уряду — "Кримської платформи". 21 серпня першою прибула делегація Грузії на чолі з прем'єр-міністром країни Іраклієм Гарібашвілі, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який зустрічав грузинських учасників в аеропорту.

В Україну почали прибувати делегації країн-учасниць "Кримської платформи"

Денис Шмигаль зустрічає гостей Кримської платформи. Фото: Telegram

"Радий вітати прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі в Україні. Грузинська делегація також візьме участь в установчому саміті "Кримської платформи". Ми продовжуємо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. Вдячні за таку ж підтримку з боку наших грузинських партнерів", — написав він.

Грузинська делегація братиме участь в саміті "Кримської платформи" 23 серпня. Крім того, за словами Шмигаля, делегати відвідають Львів і Київ, а також обговорять з українським урядом низку питань економічного, безпекового, енергетичного і туристичного характеру.

Нагадаємо, що установчий саміт "Кримської платформи" відбудеться в Києві напередодні Дня Незалежності України. Участь у саміті підтвердили кілька десятків країн, також прибудуть представники від Європейського Союзу і НАТО. Про те, чи виправдає саміт очікування, — у публікації порталу "Коментарі".

До цього експерти розповіли, чи допоможе саміт деокупувати Крим, а також чи вдасться Україні повернути свої території або ж ініціатива вдарить у порожнечу.

Також відвідування саміту "Кримської платформи" — політичний ризик для більшості учасників. Росія робила і продовжує здійснювати відчайдушні спроби зірвати саміт і дискредитувати українську ініціативу щодо деокупації Криму, який Москва привласнила у 2014 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини