Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні заявили про появу у світі "вісі зла": кого вона включає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заявили про появу у світі "вісі зла": кого вона включає

Екс-радник глави Офісу президента використав термін з промови Джорджа Буша для опису міжнародної ситуації

13 жовтня 2023, 23:08
Поділіться публікацією:

У світі зараз склалася і оформилася "вісь зла" — це держави Іран, Сирія, КНДР, РФ, а також "за ними десь маячить Китай". Про це заявив екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович, повідомляють "Коментарі".

В Україні заявили про появу у світі "вісі зла": кого вона включає

Агітаційний плакат в окупованому Мелітополі

"Вони обмінюються між собою розвідданими, боєприпасами та технологіями. Вони ведуть злагоджену роботу, кидаючи колективний виклик усьому демократичному світу. Іранські дрони б'ють по Україні, РФ перебудувала своє супутникове угруповання під спостереження над територією Близького сходу, яка ймовірно допомагатиме їх союзникові — Ірану", – заявляє Олексій Арестович.

Говорячи про можливість нападу проіранського угруповання Хезболла на Ізраїль із півночі, популярний блогер зазначає, що це залежатиме від рішення Ірану. Нібито, самі бойовики не палають бажанням йти в бій, та й сам Іран ретельно зважує всі ризики.

— Але якщо Іран накаже – наступ буде, – каже Арестович. — Чи надійде наказ – питання залишається відкритим, але демократичний світ в особі США показує своєю підтримкою, що краще Ірану утриматися від такого кроку.

Нагадаємо, що вперше термін термін "вісь зла" був використаний президентом США Джорджем Бушем у щорічному зверненні до Конгресу 29 січня 2002 року для опису режимів, які спонсорують, на думку США, тероризм або розробляють зброю масового враження і здатні передати її терористам. У своїй промові до таких держав Буш зарахував Ірак, Іран та КНДР.

Тим часом, Ердоган засудив ультиматум Ізраїлю сектору Газу, назвавши його "бійнею". Раніше президент Туреччини провів переговори з Путіним та поклав відповідальність за конфлікт на Ізраїль.

Міністр оборони Ізраїлю розповів подробиці звірств ХАМАС. Міністр оборони Йоав Галант нагадав про звірства ХАМАС, коли журналісти поставили під сумнів ультиматум ЦАХАЛ мешканцям сектору Гази.

А Катар пригрозив позбавити світ газу: причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини