Головна Новини Політика зовнішня політика В ООН зробили заяву про воєнний конфлікт в Україні: "стане катастрофою"
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН зробили заяву про воєнний конфлікт в Україні: "стане катастрофою"

Гутерріш вважає дипломатію єдиним способом вирішення ситуації

18 лютого 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив думку, що військовий конфлікт на території України стане катастрофою. За його словами, вирішити ситуацію можна лише за допомогою дипломатії. Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву генсека ООН на Мюнхенській конференції з безпеки.

В ООН зробили заяву про воєнний конфлікт в Україні: "стане катастрофою"

ООН - фото з відкритих джерел

Гутерріш також висловив стурбованість скупченням і нарощуванням російських військ біля українських кордонів, а також спекуляціями, що почастішали, про військовий конфлікт у Європі.

"Я думаю, що цього не станеться. Але якщо це станеться, це стане катастрофою", — сказав генеральний секретар ООН.

Гутерріш вважає дипломатію єдиним способом вирішення ситуації. За його словами, всі питання, навіть найнерозв'язніші, необхідно вирішувати переговорами. Генсек ООН вважає, що настав час для деескалації.

У той же час Гутерріш закликав усі сторони бути дуже обережними у своїх заявах. Вони мають бути спрямовані не на розпалювання напруги, а на її зниження.

Зазначимо, що Міністерство закордонних справ РФ передало послу Штатів у Москві Джону Саллівану російську відповідь на пропозиції Сполучених Штатів щодо безпеки, які, у свою чергу, стали відповіддю на вимоги, висунуті Росією. Експерти розповіли, як ситуація може розвиватися далі і чи існує вихід із ситуації.

Раніше "Коментарі" писали, що на Донеччині — небувале за довгий період загострення. У рази зросли обстріли, під ударом – цивільна інфраструктура. Ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив про старт евакуації мешканців підконтрольних "ДНР" територій – до Росії. Він також звинуватив президента України Зеленського нібито у підготовці атаки на непідконтрольний Донбас. Що відбувається – читайте у матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини