Головна Новини Політика зовнішня політика Україні не слід розслаблятися: експерт розповів, навіщо Путіну зустріч з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні не слід розслаблятися: експерт розповів, навіщо Путіну зустріч з Байденом

Путін «напросився» на прямі переговори з Байденом, вважає експерт

14 квітня 2021, 20:26
Поділіться публікацією:

Днями відбулася вже друга телефонна розмова між лідером Штатів Джозефом Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним. Президенти обговорили деякі питання, пов'язані з озброєнням і спільною безпекою країн, а також згадали про Україну. На думку колишнього заступника голови Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва, подальша домовленість про зустріч Байдена і Путіна не повинна розслабляти України.

Україні не слід розслаблятися: експерт розповів, навіщо Путіну зустріч з Байденом

Україні не варто розслаблятися перед зустріччю Байдена і Путіна. Фото: Коммерсантъ

На підтвердження своєї правоти експерт наводить п'ять важливих аргументів.

По-перше, вважає Єлісєєв, Володимир Путін самостійно "напросився" на майбутню оффлайн-зустріч з главою Штатів. За словами дипломата, в РФ вважають, що її важливість нарешті визнали в американському уряді. При цьому Кремль постійно демонструє свою залежність від Заходу, адже Путін погодився на переговори навіть після невтішного епітета "вбивця", яким його нагородив Байден.

По-друге, Байден початково не збирався вибачатися за свої слова. Костянтин Єлісєєв каже, що в Кремлі це чудово розуміють. При цьому намагаються спекулювати на темі санкцій. Нібито додавання нових може привести до нівелювання будь-яких домовленостей.

"Судячи з інформаційної хвилі, яку підняли російські інформаційні війська, останнє слово щодо подальшої відповіді Росії з боку Заходу залишив за собою саме Байден", — зазначає дипломат.

По-третє, стверджує Єлісєєв, другою телефонною бесідою як американський, так і російський президент виграли собі додатковий час. На думку експерта, Росія використає його як "ковток свободи" між санкціями. При цьому висока ймовірність, що біля українських кордонів з'явиться ще більше російських військовослужбовців. Америка ж в цей час займеться єднанням західних партнерів, що опісля допоможе нейтралізувати будь-які наслідки агресії РФ.

Україні не слід розслаблятися: експерт розповів, навіщо Путіну зустріч з Байденом - фото 2

Четвертою причиною для "не-розслаблення" України Костянтин Єлісєєв називає саме очікування. Дипломат запевняє, що перед офлайн-зустріччю президентів США і Росії світ дійсно "затаїть подих", будуючи припущення, чим вона закінчиться. При цьому Єлісєєв вказує на ймовірну активізацію пошуків потенційних рішень військового конфлікту в Україні.

"Інакше б під час розмови з Байденом Путін б не "викладав базовані на мінському "Комплексі заходів" підходи до політичного врегулювання", — пише експерт.

П'ятим і найважливішим моментом Єлісєєв вважає те, що за час, який залишився до зустрічі, РФ спробує збільшити наповнення "переговорного фонду". Тобто, буде знаходити все більше нових причин для "дипломатичних торгів" по Україні. За словами дипломата, Києву в цей період дуже важливо продемонструвати себе як "стратегічний актив Заходу не для продажу".

В цілому Костянтин Єлісєєв каже, що не дивлячись на контакт РФ з Америкою, для України поки нічого істотно не змінилося. Особливо в плані планів Путіна щодо завоювання нових територій. Дипломат сподівається, що українській владі вистачить сил демонструвати і далі свої проєвропейські, далекосяжні плани.

"У Гельсінкі чи у Відні, чи будь-де на карті Європи або світу Байден повинен вийти на поле проти Путіна "в жовто-блакитній краватці". Час ще є", — підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, які припущення про майбутню зустріч американського і російського президентів будують інші вітчизняні експерти.

Також на порталі ви можете дізнатися про ймовірну дату, коли планують організувати офлайн-спілкування Байдена і Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

15 квітня 2021, 06:32

Мрии свидомого иксперда

sexx

14 квітня 2021, 23:49

СEKС Знакoмcтвa: Бeсплaтно, Анoнимнo, без Шлюx и cодeржанoк, все фoтки рeальные, а дeвки Бeзоткaзные. Вoт сaйт ----- http://bit.do/cexs

Влад

14 квітня 2021, 21:27

ЕКСПЙОРД переставай курити мухомори...!!! А чим хочуть розпочати широкомаштабну війну проти України ті обкурені кацапоморді кремлівські мокші-недоноски...??? технічно застарілою зброєю та технікою 70-80 років минулого століття...!!!??? Авіаційні та ракетні удари по Україні їм просто не дозволить зробити НАТО, для цього в Чорному морі завжди перебуває 8-10 ракетних крейсерів коаліції НАТО, а в середземному морі розгорнутий 6 флот США з ударною авіацією та усіма кораблями інфраструктури для забезпечення захисту та ефективного виконання завдань...! Літаки вже не літають по 4-5 годин до своєї цілі на відстань 1500 км., а долають цю відстань лише за 40 хв. і не споряджені лише БК та авіобомбами, а заточені по максимуму високоточними ракетами повітря-земля, повітря-повітря та крилатими ракетами малої дії ураження типу ТОМАГАВК з ядерними зарядами, котрі знищать усе в діаметрі 100 км. Так кого хочуть налякати ці кацапоморді-мокші своїм МЕТАЛОЛОМОМ...!!! При першій атаці на територію УКРАЇНИ в усіх містах та селах будуть масово знищуватися усі сєпари та колоборанти, старий мотлох котрий паразитує в УКРАЇНІ, а потім усі рвануть на КАЦАПЛЯНДІЮ, щоб спалити та зруйнувати усе до Уральських гір, а там свою лепту внесуть і народи КАВКАЗУ і Середньої Азії, Азії та Далекого Сходу...!!! А Китай окупує усю Сибір, як споконвічні свої землі...!!! Хай кацапомоді мокшанські ОЛЕНІ краще моляться, бо інакше будуть висіти на усіх стовпах аж до Уралу...!!!


Новини