Головна Новини Політика зовнішня політика Байден вдруге подзвонив Путіну: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден вдруге подзвонив Путіну: про що говорили

Очільники США і РФ обговорили можливість швидкої особистої зустрічі на «нейтральній території»

13 квітня 2021, 19:11
Поділіться публікацією:

Міжнародне співтовариство знову "стоїть на вухах". Сьогодні, 13 квітня, відбулася вже друга телефонна бесіда між лідером Штатів Джозефом Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним. Подробиці розмови повідомили в Білому Домі.

Байден вдруге подзвонив Путіну: про що говорили

Байден і Путін поговорили вдруге. Фото: ТАСС

За заявою американської сторони, спочатку президенти обговорили деякі питання, пов'язані з озброєнням і спільною безпекою країн.

Крім цього, Джозеф Байден підкреслив, що американці збираються відстоювати власні цінності, в тому числі щодо свободи. Таким чином глава США нагадав Путіну, що ніхто не збирається терпіти чергових втручань у вибори або ж атак російських хакерів на американський інтернет-простір.

Найбільш важливим для українців у цій розмові стало те, що американський лідер згадав і про нашу державу. Як повідомляє пресслужба Білого Дому, Путіну вкотре наголосили, що Америка глибоко цінує територіальну цілісність будь-якої країни. Тому-то Байден і стурбований наявністю російської армії неподалік українських кордонів.

Також президент США згадав і Крим, куди Росія нині активно стягує різні війська й техніку. Байден закликав Володимира Путіна припинити нагнітати обстановку стосовно України.

Також повідомляється, що лідери двох країн обговорили можливість зустрічі на території певної "третьої" держави. Конкретні деталі поки невідомі.

Варто зазначити, що ще не минуло й двох тижнів з того часу, як Джозеф Байден вперше зателефонував Володимиру Зеленському.

"Коментарі" пропонують дізнатися деталі ділової бесіди українського й американського президентів. Також на сайті можна прочитати про те, як її оцінюють різні експерти. Не обійшлося й без думки звичайних українців — соцмережі досить бурхливо реагували на бесіду Зеленського і Байдена.

Крім цього, ви можете прочитати, як у Білому Домі оцінюють колишнє критичне висловлювання Джозефа Байдена про Путіна. Нагадаємо, нещодавно лідер Штатів заявив, що вважає російського президента вбивцею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини