Головна Новини Політика зовнішня політика У Білому домі пояснили слова Байдена про те, що Путін - вбивця
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі пояснили слова Байдена про те, що Путін - вбивця

Держсекретар США Ентоні Блінкен пояснив слова президента Байдена про те, що Путін - вбивця

9 квітня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен пояснив висловлювання президента Джо Байдена про те, що президент Росії Володимир Путін є вбивцею і розповів, чому вони продовжують контакти з Кремлем. Про це він повідомив в коментарі виданню "Washington Post".

У Білому домі пояснили слова Байдена про те, що Путін - вбивця

Джо Байден та Володимир Путiн

Журналіст задав Блінкеном питання про те, як Байден може називати Путіна вбивцею і одночасно працювати і контактувати з ним. Той відповів, що в Білому домі дотримуються прагматичних принципів. За його словами, Байден може робити жорсткі заяви на адресу Кремля і його лідера, проте він готовий до співпраці.

Держсекретар відповів, що Байден чітко бачить необхідність залучення Росії до відповідальності за будь-які ворожі дії, які вона здійснює в світі, проте одночасно він готовий співпрацювати з тих питань, які становлять взаємний інтерес.

Довідка: Джо Байден здобув перемогу на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців в історії. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників. Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши цей пост у віці 78 років.

Під час своєї першої телефонної розмови з Володимиром Путіним Байден обговорив питання продовження договору про скорочення стратегічних озброєнь, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, втручання в американські вибори і російську агресію на Донбасі. Байден заявив про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що не дає повернути переговори по Донбасу в конструктивне русло.

Читайте також, чи буде Зеленський балотуватися на другий термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини