Головна Новини Політика зовнішня політика У зв'язку із ситуацією в Газі, Ердоган терміново звернувся до турків
commentss НОВИНИ Всі новини

У зв'язку із ситуацією в Газі, Ердоган терміново звернувся до турків

На тлі, ймовірного, початку наземної операції Ізраїлю в секторі Газа Ердоган звернувся до турків із зверненням

28 жовтня 2023, 00:17
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Ердоган закликав усіх громадян своєї країни вийти на мітинг на підтримку Палестини. Про це повідомляють "Коментарі".

У зв'язку із ситуацією в Газі, Ердоган терміново звернувся до турків

Ердоган

"Я запрошую кожного члена нашої нації на Великий палестинський мітинг завтра, який ми проведемо у стамбульському аеропорту імені Ататюрка, де ми ще раз продемонструємо всьому світу нашу солідарність із нашими палестинськими братами", – написав Ердоган у Х.

Раніше президент Туреччини назвав ХАМАС визвольним рухом, а самих терористів моджахедами, що означає "захисник віри", що "воює за релігію чи за батьківщину" (іншими словами — учасник джихаду).

Нагадаємо, що зараз Ізраїль активізував свої військові зусилля в секторі Газа, але заявляє, що його атаки з повітря, з моря та прикордонні бої не є сухопутною операцією. ЦАХАЛ свідчить, що його "сухопутні війська сьогодні ввечері розширюють наземні операції". При цьому заперечуючи, що сьогодні ввечері розпочалася очікувана останні тижні сухопутна операція із вторгнення в сектор Газа.

За даними ЗМІ, у четвер увечері рішення про проведення теперішніх дій було ухвалено після зриву таємних переговорів у Катарі. На них Ізраїль обговорював з ХАМАС або посередниками, які його представляють, звільнення заручників.

У ході нападу на Ізраїль 7 жовтня ХАМАС захопив 220 заручників, 50 з яких уже вбито. Як стверджують терористи, вони загинули через авіаудари Ізраїлю. Перевірити, наскільки правдиві ці твердження ХАМАС на даний момент неможливо.

Тим часом, Гутерріш заявив про "момент істини", а ООН ухвалила екстрене рішення.

Союзник Росії підтримав створення нової держави.

А США завдали ударів по Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини