Головна Новини Політика зовнішня політика У Путіна є дві мети: експерт про ситуацію біля кордону України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна є дві мети: експерт про ситуацію біля кордону України

Експерт заявив, що загострення ситуації в ОРДЛО, Криму та на кордонах свідчить про намір Росії залякати Україну і вплинути на Захід

15 квітня 2021, 18:23
Поділіться публікацією:

Демонстрація сили на кордоні України й в окупованому Криму за допомогою проведення підготовчих заходів військового характеру виглядає як черговий етап шантажу з боку Росії. Таку думку висловив нардеп V, VI та VII скликань, ексзаступник голови Радміну АР Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко в матеріалі порталу "Коментарі".

У Путіна є дві мети: експерт про ситуацію біля кордону України

Війна на Донбасі. Фото з відкритих джерел

За його словами, є кілька цілей чергового шантажу Кремля.

По-перше, Путін намагається залякати й деморалізувати українську владу і суспільство з метою "продавити" прийнятний для Росії варіант "миру на Донбасі" та "закрити питання Криму".

По-друге, одночасно він шантажує Захід, заявляючи претензію на роль світового гравця топрівня.

"На жаль, наші "нормандські" партнери з Європи за всі сім років війни продемонстрували, що готові до миру за рахунок України на умовах агресора. Їх зайвий раз залякувати не треба. Сигнали явно для США", — вважає експерт.

Сенченко зазначає, що дзвінок Байдена Путіну відбувся точно не через страх, а є "сильним ходом" і значно розряджає обстановку, в певному сенсі пов'язує нашого супротивника і дає Україні меседж — "США з вами".

Нагадаємо, генерал спрогнозував, які провокації з боку Росії може очікувати Україна. За його словами, Росія може почати спецоперації біля кордонів України й обстріли на окупованій території Донбасу.

Як писав портал "Коментарі" раніше, ГУР Міноборони назвала три варіанти дій Росії проти України. За даними розвідки, підвищення рівня загрози військових дій з боку РФ дійсно спостерігається. Поблизу українського кордону накопичуються російські війська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини