Головна Новини Політика зовнішня політика Розвідка назвала три варіанти дій Росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка назвала три варіанти дій Росії проти України

В ГУР Міноборони України назвали три сценарії, за якими може діяти Росія поблизу кордонів і на окупованій території

14 квітня 2021, 17:57
Поділіться публікацією:

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов повідомив про три варіанти дій Росії найближчим часом. Про це він розповів агентству "Інтерфакс-Україна".

Розвідка назвала три варіанти дій Росії проти України

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

За даними української розвідки, наразі у Путіна розглядають кілька сценаріїв.

Перший варіант — демонстрація сили біля державного кордону України та в окупованому Криму за допомогою проведення заходів військового характеру.

Другий — військова операція збройних сил агресора, мета якої — вирішити питання водопостачання до Криму, а також захопити частину територій південних областей України.

Третій варіант, повідомляють розвідники, — це провокація: Об'єднані сили України хочуть спровокувати до військових дій на тимчасово окупованій території Донбасу, щоб потім звинуватити Україну в порушенні домовленостей.

Як зауважив Буданов, підвищення рівня загрози військових дій з боку РФ дійсно має місце, адже поблизу українського кордону накопичуються російські війська.

Нагадаємо, спікер Тристоронньої контактної групи, радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович запевняє, що Росія навряд чи забере свої війська від українського кордону або піде на істотну деескалацію ситуації на сході України до жовтня, а саме до завершення спільних російсько-білоруських навчань "Захід-2021".

Експерти розповіли, що стоїть за стягуванням військ Росії до кордонів України і напруженням ситуації на окупованій частині Донбасу.

Як раніше повідомляли джерела Reuters, Росія, стягуючи війська до кордонів України й активізуючи сили на окупованій території Донбасу, намагається продемонструвати свою силу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини