Головна Новини Політика зовнішня політика Генерал спрогнозував, яких провокацій з боку Росії варто очікувати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал спрогнозував, яких провокацій з боку Росії варто очікувати Україні

Генерал армії України Микола Маломуж повідомляє, що Росія може почати спецоперації біля кордонів України й обстріли на окупованій території Донбасу

15 квітня 2021, 17:46
Поділіться публікацією:

Україну чекає гібридний сценарій, коли так чи інакше будуть використані всі варіанти дій Росії, які розглядаються українською розвідкою. Найближчим часом у Путіна можуть здійснити низку провокацій. Таку думку висловив у матеріалі видання "Коментарі" генерал армії України, ексголова зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Генерал спрогнозував, яких провокацій з боку Росії варто очікувати Україні

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

За його словами, вже давно відбувається інформаційна атака.

"Росія намагається сформувати думку, що Україна ось-ось нападе, ось-ось загострить, ось-ось почне військову операцію. Далі відбуваються власне провокації: ми бачимо посилення обстрілів на Донбасі, значні сили росіян біля наших кордонів, військові переміщення в захопленому Криму і постійні заяви російських офіційних осіб, що Україна щось затіває", — зазначає генерал.

На його думку, наступним кроком РФ можуть бути спецоперації проти українських прикордонників, в тому числі біля адмінкордону з окупованим Кримом. І, що найбільш імовірно, обстріли цивільного населення в ОРДЛО під виглядом представників Операції об'єднаних сил.

Як пояснив генерал, це буде здійснюватися для того, щоб підтвердити заяви російського керівництва про нібито прийдешні провокації з боку України. У хід можуть піти снайпери, диверсанти.

"Усе це необхідно РФ для формування стратегічної позиції на переговорах, — впевнений Микола Маломуж. — Глобальні операції, включно із вторгненням з боку Криму, здаються мені малоймовірними. Мета Росії не в цьому. Їй важливо нагнітати ситуацію до того моменту, поки її знову не покличуть до клубу глобальних гравців".

Раніше стало відомо, скільки російських військових накопичилося біля кордону України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини