Головна Новини Політика зовнішня політика У Путіна чітко дали зрозуміти про що не будуть говорити з Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна чітко дали зрозуміти про що не будуть говорити з Зеленським

Путін не хоче підіймати питання Донбасу на майбутніх переговорах з президентом України

27 квітня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

У Кремлі не відкидають можливості зустрічі Путніа з Володимиром Зеленським, але не бажають обговорювати нічого окрім питань двосторонніх стосунків. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

У Путіна чітко дали зрозуміти про що не будуть говорити з Зеленським

Дмитро Пєсков - Фото: ТАСС

За його словами, заступник керівника адміністрації Путіна Дмитро Козак знаходиться в постійному контакті з офісом президента України. Але зі свого боку російська сторона не налаштована розмовляти про врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Такий діалог може стосуватися тільки проблематики двосторонніх відносин. Тобто цей діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків врегулювання на південному сході України", — зазначив Пєсков.

Також він додав, що конкретних пропозицій щодо місця проведення можливої зустрічі президентів РФ і України поки немає.

Нагадаємо, що раніше президент Росії Володимир Путін запропонував лідеру України Володимиру Зеленському зустрітися в Москві та обговорити стосунки та політику двох країн. Українське суспільство зацікавлено очікує, чим закінчиться історія з ймовірними двосторонніми переговорами українського і російського президента. Багато хто робить припущення, де саме вони можуть відбутися. За словами керівника вітчизняної делегації в ТКГ із питань Донбасу Леоніда Кравчука, в Москві зустрічі точно не трапиться. Чому політик так вважає та чому Зеленському варто утриматися від поїздки, читайте в нашому матеріалі.

Також Кремль висунув пропозицію США перезавантажити відносини та обмінятися гарантіями невтручання у внутрішні справи один одного. Окрім того, Росія запропонувала відновити профільні канали діалогу щодо запобігання хакерських атак та розвивати відносини у сфері інформтехнологій на найвищому рівні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що ж про можливу зустріч Зеленського з Путіним думають українські експерти. Фахівці вважають, що "нормандський формат" російському президенту більше не цікавий. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Окрім цього, на порталі ви можете прочитати про те, хто може стати посередником у діалозі між главами української та російської держав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини