Головна Новини Політика зовнішня політика У Кремлі продовжують розжарювати ситуацію: наскільки реальною є загроза вторгнення РФ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі продовжують розжарювати ситуацію: наскільки реальною є загроза вторгнення РФ в Україну

Експерти оцінили ймовірність вторгнення Російської Федерації на територію України, як про це останнім часом пишуть західні ЗМІ

12 листопада 2021, 13:06 comments1072
Поділіться публікацією:

США попередили союзників у Європейському Союзі, що Росія, можливо, готує потенційне вторгнення в Україну, оскільки напруга між Москвою та ЄС посилюється через кризу мігрантів , які штурмують кордони Євросоюзу з боку Білорусі, та постачання енергоносіїв (штучним заниженням яких РФ намагається примусити швидше сертифікувати "Північний потік-2").

У Кремлі продовжують розжарювати ситуацію: наскільки реальною є загроза вторгнення РФ в Україну

Наскільки реальною є загроза вторгнення РФ в Україну - колаж «КОМЕНТАРІ» Д. Романюк

При цьому зазначається, що вторгнення все ж таки – малоймовірне.

Чому останнім часом такі матеріали з'являються все частіше? Хто і чому підвищує ставку в цій геополітичній грі? Як слід реагувати Україні? На ці питання виданню "Коментарі" відповіли експерти.

Кремль продовжить "качати" ситуацію, граючи м'язами і намагаючись змусити Захід та Україну до тих чи інших поступок.

Директор Інституту світової політики політичний експерт Євген Магда розмірковує так:

"Думаю, можна з високою ймовірністю говорити про те, що США взяли на озброєння простий принцип — демонструвати РФ, що вони чітко розуміють її небезпечні наміри. І в цьому контексті підписана цього тижня оновлена Хартія про стратегічне партнерство між Україною та США має важливе значення. У ній демонструється не лише наявність спільних цінностей, а й готовність США підтримати Україну. Цілий розділ Хартії присвячений протидії російській агресії".

На думку Євгена Магди, у найближчому майбутньому на нас чекає ще низка повідомлень західних медіа про активність військ РФ біля українських кордонів. Тому що Кремль продовжить "качати" ситуацію, граючи м'язами і намагаючись змусити Захід та Україну до тих чи інших поступок.

"Привертає увагу ще такий момент, – продовжує експерт. – Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні увечері 10 листопада закликав не нагнітати паніку. Мовляв, це буде лише на руку ворогові. З цим можна було б погодитись, якби раніше не було подібних ескалацій. Адже ми маємо не перший випадок, коли російські війська небезпечно маневрують біля українських кордонів. А 2014-го вони цей кордон і перейшли… Нам необхідно чітко формувати свою позицію. І на державному рівні відмовитися від спроб знову "заглянути у вічі Путіну". Слід відкинути навіть думки про те, що Україна може піти на якісь поступки Росії".

Насамкінець свого президентського терміну, можливо, хоче влаштувати "реванш". Забрати в України те, що не зміг забрати 2014 року

Координатор у "СтопТерор" Семен Кабакаєв вважає, що публікації в західній пресі про реальну загрозу з боку РФ мають серйозну підставу.

"Путін розуміє – його час йде. Він уже не молодий. Насамкінець свого президентського терміну, можливо, хоче влаштувати "реванш". Забрати в України те, що не зміг забрати 2014 року, – пояснює експерт. – Є ймовірність, що у США про це дізналися раніше, ніж ми. Агентурна розвідка, ще якась. Коштів видобутку розвідінформації у США набагато більше, ніж в Україні. І я схильний довіряти оприлюдненій інформації".

За словами Семена Кабакаєва, якщо Україна впаде як форпост, який стримує РФ, війна може чекати на Європу. Тому з боку американських ЗМІ, офіційних осіб, йдуть такі меседжі. Усі мають бути готовими до того, що Путін спробує напасти на Україну.

"Повідомлення йдуть на найвищому рівні. Директор ЦРУ днями побував у Москві, попередивши — Штати все бачать, агресія може дорого коштувати росіянам. Сенат, Конгрес вже збирають підписи для надання Україні летальної зброї, звичайного озброєння", – зазначає координатор у "СтопТерорі".

"Ми зі свого боку маємо займати активнішу позицію в цій ситуації. На жаль, уже тиждень бачимо дуже мляве реагування української влади на повідомлення про погрози. Лише вчора якісь перші рішення, зокрема про зміцнення кордонів , були оприлюднені. Україні точно слід посилювати співпрацю з міжнародними партнерами. Говорити про те, що вже зараз нам слід надавати допомогу. Слід актуалізувати питання щодо вступу України до НАТО. Підсилювати внутрішню здатність чинити опір РФ. І бути готовими до нового витоку агресії", – резюмує Семен Кабакаєв.

Раніше "Коментарі" писали, що у Росії відреагували на заяву про можливе вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марк

12 листопада 2021, 13:26

Путлер ускоритель смерти империи. Европа трусливо отжимает бабло с єтой гнусной мокшандии


Новини