Головна Новини Політика зовнішня політика «Путін вважав, що ЄС його боїться»: журналіст розповів, яке майбутнє чекає на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

«Путін вважав, що ЄС його боїться»: журналіст розповів, яке майбутнє чекає на Росію

В Євросоюзі нарешті розгледіли в РФ пряму загрозу своїй безпеці, вважає Іван Яковина

2 травня 2021, 21:58 comments4608
Поділіться публікацією:

Останні дії і заяви багатьох європейських політиків демонструють загальне погіршення ставлення до Російської Федерації. До цього призвела постійна агресія РФ в Україні та інших країнах. На думку журналіста-міжнародника Івана Яковини, тепер від ЄС Росії слід очікувати значних санкційних "випадів".

«Путін вважав, що ЄС його боїться»: журналіст розповів, яке майбутнє чекає на Росію

Журналіст Іван Яковина. Фото: Радіо Свобода

Експерт вважає, що такі висновки можна зробити із нещодавно прийнятого Європарламентом документа. Нагадаємо, що 29 квітня європейські партнери узгодили неймовірно важливе для підтримки України рішення. Більшістю голосів євродепутатів була підтримана резолюція, яка засуджує російську агресію.

Яковина впевнений, що таким чином в Європейському Союзі роблять Росії "останнє китайське попередження". Нібито західні партнери більше не мають наміру закривати очі на ймовірну загрозу з боку Володимира Путіна і його уряду.

За словами Івана Яковини, Європа, зрозуміло, схопилася надто пізно — лише на восьмому році окупації Кримського півострова. Однак це лише підтверджує меседж про те, що більшість дипломатів остаточно втратили надію на можливість домовитися з Путіним про припинення агресії.

При цьому, говорить журналіст, російський президент був упевнений, що в Європі Росію відверто бояться. Нинішнє ж ставлення Євросоюзу говорить про зворотне — позиція Заходу досить відверта.

Тепер Кремль, вважає Яворина, зіткнеться з тотальними негативними наслідками своїх дій. На думку журналіста, на будь-яку провокацію з боку російського уряду в Європі реагуватимуть жорсткими обмеженнями і санкційними пакетами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють прийнятий Європарламентом документ, що прописує ймовірні санкції проти РФ. Більше деталей — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які політичні прогнози для України фахівці озвучують на травень 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини