Головна Новини Політика зовнішня політика Європарламент підтримав резолюцію проти агресії РФ: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент підтримав резолюцію проти агресії РФ: що це означає

У разі нападу на Україну Росію відключать від міжнародної системи платежів SWIFT і заморозять рахунки провладних олігархів

29 квітня 2021, 19:13
Поділіться публікацією:

У четвер, 29 квітня, європейські партнери прийняли неймовірно важливе для підтримки України рішення. За інформацією народної депутатки Іванни Климпуш-Цинцадзе, в Європарламенті більшістю голосів була підтримана резолюція, яка засуджує російську агресію.

Європарламент підтримав резолюцію проти агресії РФ: що це означає

Європарламент висловився проти агресії РФ. Фото: esquire

Як пояснила депутат, подібний документ дозволяє Євросоюзу скористатися рекомендаційними пропозиціями в разі військової агресії Російської Федерації. Резолюція містить кілька вагомих" дипломатичних ударів, які Росія може відчути на собі, почавши наступ на Україну.

Одним із важливих пунктів проголосованого документа є можливість відключення російських систем від платіжної системи SWIFT. Цим сервісом користується більшість цивілізованих країн, величезна кількість фінансових операцій щодня проходить крізь SWIFT-платформи.

Варто зазначити, що в разі застосування подібної санкції у РФ буде фактично блокований весь грошовий потік. Карти сервісів VISA та Mastercard, видані російськими банками, не працюватимуть за кордоном.

Також майже не можливими стануть операції з перерахуванням будь-якої грошової суми на внутрішній російський рахунок. Вважається, що наслідком цього стане стрімке падіння рубля.

Також Європарламент пропонує країнам ЄС відмовитися від придбання нафти і газу у Росії, якщо та почне повномасштабну війну.

Крім цього, від ймовірних дій влади і військовослужбовців можуть постраждати і звиклі до розкоші російські олігархи. Російська агресія дозволить Євросоюзу заморозити усі зовнішні рахунки найбагатших людей РФ. Також будуть анульовані будь-які їхні візи для виїзду за кордон.

Климпуш-Цинцадзе стверджує, що подібну єдність у Європарламенті — "за" 569 голосів зі 682 — Україна бачить вперше, за що вітчизняні політики дуже вдячні міжнародним партнерам.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Росія нібито збирається повернути свої військові формування до кордону з Україною. Коли це може статися, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи варто розраховувати Україні на ймовірне пасхальне перемир'я поблизу лінії розмежування на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини