Головна Новини Політика зовнішня політика Про що Байден говорив із Зеленським: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що Байден говорив із Зеленським: подробиці

Напередодні зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним президент США Джо Байден запросив президента України до Вашингтону

7 червня 2021, 20:58
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський напередодні візиту очільника Білого дому до Євросоюзу та зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним провели телефонну розмову. Про це повідомив президент України та пресслужба Білого дому.

Про що Байден говорив із Зеленським: подробиці

Володимир Зеленський та Джо Байден. Колаж: "Коментарі"

Президент США Джо Байден запросив Володимира Зеленського відвідати Вашингтон та під час особистої зустрічі обговорити питання співпраці з Україною.

Президент України Володимир Зеленський подякував за запрошення та повідомив, коли поїде на зустріч з американським президентом.

"Дякую президентові Джо Байдену за запрошення під час нашої телефонної розмови відвідати Білий дім у липні цього року. Дуже очікую на зустріч, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці України та США", — написав президент України Володимир Зеленський у Twitter.

Президент США Джо Байден, який вирішив скасувати санкції проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", може змінити свою думку під тиском американських конгресменів, а в Євросоюзі також існують противники цього проєкту, експлуатувати цей проєкт буде важко, вважає німецький політолог Андреас Умланд. 

Нагадаємо, однією з гострих тем переговорів між Байденом та Путіним в Україні вважають скасування санкцій проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Якщо його добудують, Україна може втрачати від транзиту газу в Європу 3 млрд дол. на рік. Скасування санкцій Байден пояснив тим, що газопровід майже добудований, а відносини з Євросоюзом США псувати не мають наміру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як триває підготовка до президентського саміту Джо Байдена та Володимира Путіна



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини