Головна Новини Політика зовнішня політика Перед зустріччю із Путіним Байден може зателефонувати Зеленському — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед зустріччю із Путіним Байден може зателефонувати Зеленському — ЗМІ

Скоріш за все, мова піде про війну на Донбасі і нинішню роль України на світовій політичній арені

28 травня 2021, 16:21
Поділіться публікацією:

Майбутня зустріч лідерів американської та російської держав розбурхує уяву багатьох людей по всьому світу. Особливу увагу до неї проявляють українці, в тому числі пов'язані із політикою. Як стало відомо завдяки "Дзеркалу тижня", Джозеф Байден може провести телефонну розмову із Володимиром Зеленським напередодні саміту в Швейцарії.

Перед зустріччю із Путіним Байден може зателефонувати Зеленському — ЗМІ

Байден може зателефонувати Зеленському перед зустріччю із Путіним. Фото із відкритих джерел

Такою інформацією із журналістами поділилися неназвані джерела в уряді. Також в Кабміні нібито уточнили, що поки подібна можливість знаходиться в стадії розробки, тому про будь-яку конкретику говорити ще зарано.

Якщо ж розмова між президентами України і США таки відбудеться, то, скоріш за все, мова піде про війну на Донбасі і вплив РФ на ситуацію в нашій країні і Європі в цілому.

Цікаво, що подібний крок рекомендував українській владі зробити один з вітчизняних дипломатів, екс-заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

На його думку, команда Зеленського повинна була почати роботу над будь-яким варіантом контакту із адміністрацією Білого Дому до того, як пройде женевський саміт з Путіним. Телефонна розмова була однією із пропозицій. Краще за це, на переконання Єлісєєва, була б тільки особиста зустріч. Яких ще заходів, на думку експерта, повинна вжити Україна в цьому напрямку, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які прогнози щодо майбутньої зустрічі лідерів США і Росії роблять вітчизняні експерти. Більше деталей — у нашій публікації.

Також на порталі ви можете прочитати про те, які ризики для України від майбутнього президентського саміту в Женеві бачить Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини