Головна Новини Політика зовнішня політика Генсекретар НАТО розповів про відносини з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсекретар НАТО розповів про відносини з Росією

Відносини Північноатлантичного Альянсу і Росії знаходяться на вкрай низькому дипломатичному рівні, але в НАТО продовжують закликати РФ до діалогу

7 червня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Північноатлантичний Альянс ще рік тому запросив Росію взяти участь у засіданні Ради НАТО, але досі не отримав позитивної відповіді на запрошення з боку Кремля. Про це розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Генсекретар НАТО розповів про відносини з Росією

Єнс Столтенберг. Фото: Getty Images

Переговори у форматі "Рада НАТО — Росія" не проводилися з липня 2019 року, хоча в Альянсу з РФ багато спільних тем для обговорення, зазначив Столтенберг.

Також він повідомив, що відносини між НАТО і РФ наразі перебувають нижче рівня часів закінчення "Холодної війни". Водночас в Альянсі наполягають на діалозі з Кремлем "для подолання напруженості".

Актуальними темами для перемовин з Росією генеральний секретар НАТО вважає військові маневри й військову активність країн-членів Альянсу та РФ. Перемовини з Кремлем дозволять запобігти можливій ескалації у військовій сфері та уникнути "непередбачуваних ситуацій", переконаний Столтенберг.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виділив загальні риси в політиці Росії та Білорусі. Він заявив, що обидві країни пригнічують демократичні протести й опозицію, а також використовують кібератаки для досягнення своїх цілей.

Нагадаємо, Україна все частіше заявляє про своє бажання стати повноцінним членом Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу, але конкретних зрушень у цьому напрямі поки немає. На думку президента України Володимира Зеленського, проблема не тільки в повільних реформах, а й у позиції самих союзних об'єднань.

На тлі триваючої російської агресії в Україні та на її кордонах офіційний Київ не розуміє, чому саміт глав держав та урядів НАТО, який запланований на 14 червня, відбудеться без участі України. "Коментарі" дізналися у експертів, про що свідчить таке рішення представників Альянсу і що повинна зрозуміти для себе Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини